Român participant la mişcarea Occupy Wall Street, plin de sânge la New York VIDEO

Un tânăr despre care presa americană a scris că este de origine română a fost umplut de sânge de poliţişti în timpul violenţelor de joi după-amiază de la New York. Imaginile cu băiatul cu sângele şiroind pe faţă au fost difuzate de mass-media americană.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 19:41
Român participant la mişcarea Occupy Wall Street, plin de sânge la New York VIDEO

Tânărul a fost bătut de poliţie în timpul confruntărilor violente dintre protestatari şi forţele de ordine ce au avut loc joi după-amiază, la New York.

Victima poliţiştilor se numeşte Brandon Watts, are 19 ani şi este cetăţean american de origine română, după cum scrie Washington Post, care adaugă că el trăieşte în SUA de 11 ani. El este implicat de câteva săptămâni în mişcarea Occupy Wall Street, iar joi după-amiază a primit un baston în cap şi a suferit o fractură craniană în timpul confruntărilor din Parcul Zuccotti.

Porivit New York Daily News, Brandon este unul dintre cei mai activi protestatari, fiind primul care a instalat un cort în Parcul Zucotti. Poliţia susţine că tânărul a fost agresiv, aruncând cu baterii în forţele de ordine şi atacând un agent, dar că şi-a spart capul după ce, opunându-se reţinerii, a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Numeroşi reprezentanţi ai mass-media susţin însă că Brandon a primit un baston în cap de la un agent.