Român suspectat că pregătea un atentat în Germania, arestat pe aeroportul din Frankfurt. SRI: Am contribuit cu informaţii relevante

Un cetățean român a fost arestat, vineri, pe aeroportul din Frankfurt. Potrivit poliției locale, bărbatul este suspectat că are legături cu o mișcare islamistă și că ar fi participat la pregătirea unui atac în Germania.

03 feb. 2017, 13:53
Român suspectat că pregătea un atentat în Germania, arestat pe aeroportul din Frankfurt. SRI: Am contribuit cu informaţii relevante

Update: Serviciul Român de Informaţii (SRI) confirmă reţinerea românului în Germania, SRI precizând că instituţia a contribuit cu informaţii relevante care au dus la arestarea bărbatului.

Autoritățile germane spun că au probe că acesta a schimbat mesaje pe internet cu alți membri ai organizației teroriste în care discutau despre punerea la cale a unui atac, scrie Agerpres.

Anchetatorii nu dispun la ora actuală de niciun indiciu cu privire la o țintă concretă a unui eventual atac și nici nu menționează dacă cel arestat este afiliat unei grupări jihadiste anume.

Bărbatul se pregătea să plece în România în cadrul acestor pregătiri și a fost arestat joi.

Poliția din landul Baden-Wurttemberg a efectuat o percheziție la domiciliul său din regiunea Heidelberg și a confiscat documente și date pe suport informatic.