Româncă agresată în Italia. Femeia lucrează ca badantă printre străini de peste 20 de ani: „Voi ați venit aici ca să ne furați soții”

O româncă de 64 de ani, care de peste 20 de ani lucrează ca badantă în Italia, a fost marcată de cuvintele jignitoare care i-au fost adresate.

12 oct. 2023, 14:59
Româncă agresată în Italia. Femeia lucrează ca badantă printre străini de peste 20 de ani: „Voi ați venit aici ca să ne furați soții”
Badantă româncă, agresată de o italiancă

O româncă în vârstă de 64 de ani, originară din Constanța, care de peste 20 de ani lucrează în Italia, la Torino, ca badantă, nu va uita prea curând ziua în care a fist jignită de o italiancă. O dimineață care părea una obișnuită s-a transformat într-un adevărat coșmar.

„M-am dus la piața Porta Palazzo la Torino, lângă locul de muncă. Îngrijesc un bătrân, fac curățenie, cumpărături, de mâncare. Fac totul în casă. În acea dimineață m-am oprit să-mi iau o brioșă. Apoi am început să mă uit pe tarabe, pentru a cumpăra fructe. M-am oprit la una din ele, ca să iau piersici. M-am așezat la coadă, apoi, când a venit rândul meu, am cerut vânzătoarei să-mi cântărească piersicile: două kilograme de piersici, două de lămâi. De două ori i-am cerut, cu ton politicos. Dar nicio reacție din partea ei, ca și cum nu a auzit. Prima oară nu mi-am pus întrebări, m-am așezat în față, mi-am terminat de mâncat brioșa”, a povestit românca, pentru rotalianul.com.

Citește și: Anunțul disperat al unui italian imobilizat în scaun cu rotile: „Nu găsesc badantă. Am încercat totul”. Ce oferă bărbatul pentru a fi îngrijit

A treia oară, când nu mai era niciun alt client, românca a cerut din nou fructele dorite și a plătit. În acel moment, vânzătoarea a început să umple punga, apoi a luat banii.

„I-am spus să scoată două piersici, care erau pe jumătate stricate. Atunci a început să vocifereze, nu am înțeles ce a spus, pentru că vorbea în dialect calabrez. Le-a pus pe cele stricate deasupra, anume. Când i-am atras din nou atenția, mi-a spus să-i dau plasa înapoi. Am întrebat-o dacă are ceva împotriva mea, mi-a spus că ‘voi, româncele, ați venit aici ca să ne furați soții’. Am crezut că m-a confundat cu cineva! Nu îmi venea să cred ce spune. Mi-a aruncat banii înapoi pe tejgheaua plină, 2 euro, au căzut printre fructe. Eram șocată, dar mi-am păstrat calmul. Atunci mi-a zis ‘du-te de aici’, bolborosea furioasă”, a mai povestit femeia.

„M-am îndepărtat, fără să recuperez banii sau plasa cu piersici și la un moment dat am simțit cum mă trage cineva în spate, de păr. Aveam părul prins în coadă. Nu mă așteptam să primesc pumni în spate. Mi-am pierdut echilibrul, îmi amintesc că am încercat să mă sprijin de niște lădițe, m-a scuturat de brațe, m-a împins. Am căzut. M-am trezit cu lume în jurul meu, am strigat ‘Aiuto, aiuto!’ Vânzătoarea a început să strige către un tânăr de origine africană să aducă duba și să mă încarce, să mă ducă de acolo. Îmi căzuse celularul, geanta. Niște persoane mă udau cu apă pe față, doi băieți au încercat să mă ridice. Alții întrebau ce s-a întâmplat, alții filmau cu telefonul mobil. Un domn italian a spus să rămân acolo, să nu mă ridic, că vine poliția și ambulanța”, a continuat aceasta.

Citește și: Badantă româncă, dată afară de patronii italieni. Șocant ce le-a făcut bătrânilor

La scurt timp, la fața locului au ajuns agenții de pază din piață, poliția și salvarea.

„Am aflat mai târziu că acel domn gentil a sunat la poliție și a povestit ce s-a întâmplat. Mă durea tot, mai ales partea dreaptă, pe care căzusem, aveam piciorul umflat, genunchiul rănit. Am făcut analize, raze, mi-au dat prognoza prima dată de șapte zile. Durerile au continuat, am ajuns din nou de două ori la spital, mi-au mai dat 10 zile, apoi o altă săptămână. Trebuia să plec în vacanță, am anulat biletele”, și-a continuat aceasta povestea.

După două săptămâni, pentru că durerile nu se opreau, a făcut rezonanță magnetică și a aflat că trebuie să fie operată la menisc. Cu toate certificatele medicale, s-a dus la poliție și a denunțat ce i s-a întâmplat.

„Am martori, dar din cei care au filmat, niciunul nu a venit să arate imaginile. Erau și români acolo, dar nu au venit să depună mărturie. Noroc de domnul acela italian care a chemat poliția și a povestit. Am aflat că vânzătoarea le urăște pe românce, pentru că soțul ei a plecat cu o româncă. Dar eu am 64 de ani, mi-am văzut mereu de treaba mea, în 20 de ani de Italia nu am avut nimic cu nimeni. Mereu am spus că trebuie să fim educați și să respectăm pe toată lumea”.