Badantă româncă, dată afară de patronii italieni. Șocant ce le-a făcut bătrânilor

O româncă în vârstă de 52 de ani a plecat la muncă în Italia, unde a lucrat ca badantă pentru o familie de vârstnici. Aceasta a ajuns pe mâna autorităților, după ce s-a aflat că i-a supus pe bătrâni la agresiuni grave. Femeia a dat lămuriri în fața oamenilor legii pentru comportamentul ei de neînțeles.

04 sept. 2023, 09:01
Badantă româncă, dată afară de patronii italieni. Șocant ce le-a făcut bătrânilor
Badantă româncă, dată afară de patronii italieni. Șocant ce le-a făcut bătrânilor

Mulți conaționali iau calea străinătății din cauza traiului greu din România. Este și cazul unei femei de 52 de ani care s-a angajat ca badantă la o familie în Sesto Fiorentino. Ajunsă acolo, bătrâna de care trebuia să aibă gijă a început să aibă nemulțumiri la adresa ei. I-a reproșat că stă prea mult pe telefon și că nu are grijă de soțul său. Deranjată de comportamentul româncei angajate să se îngrijească de ei, bătrâna i-a smuls acesteia telefonul din mână și i l-a aruncat.

Citește și: O badantă din Italia a devenit milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Care a fost reacția rudelor bărbatului decedat

Nervoasă, românca s-a luat la ceartă cu italianca de 90 de ani și i-a cauzat vânătăi pe antebrațe. Nu i-a ajuns, astfel că și-a îndreptat furia și asupra soțului bătrânei, imobilizat în scaun cu rotile. Badanta l-a zguduit pe bătrân până ce acesta a căzut din scaun și s-a rănit ușor.

Ce a pățit badanta româncă, după agresiune

Copiii celor doi bătrâni au fost alertați imediat, solicitând, la rândul lor, ajutorul autorităților. La fața locului au ajuns carabinierii, care au pus mai multe întrebări pentru a afla cum au decurs lucrurile. Bătrânul le-a spus oamenilor legii că românca l-a pălmuit, l-a dat jos din scaunul cu rotile și i-a provocat o rană la cap.

Familia de italieni a făcut o plângere penală pe numele româncei de 52 de ani, dând-o și afară din casă. Bătrânii au ajuns la spitalul Careggi pentru îngrijiri, însă nu au suferit răni care să le pună viața în pericol. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc agresiunea față de cei doi vârstnici. La finalul verificărilor, se va stabili cine se face vinovat, de fapt, de rănile vizibile de pe corpurile firave ale bătrânilor.

Câți bani primește o îngrijitoare în România

Badantele sunt la mare căutare și în România, nu doar în străinătate. Și deși salariile sunt mari, româncele preferă să aibă grijă de străini. O tânără din Iaşi a postat pe Facebook un mesaj în care spune că este în căutarea unei doamne serioase care să aibă grijă de bunica ei în vârstă de 84 de ani. Femeia este bolnavă de Parkinson şi are nevoie de cineva care să se ocupe de igiena personală, medicaţie şi menaj.

„Bună ziua! Caut o doamna serioasă pentru îngrijirea unei bunicuțe în vârsta de 84 ani cu Parkinson în județul Iasi. Bunica are nevoie de o doamnă care să lucreze intern, să se ocupe de igiena personală, medicație și ușor menaj. Bunica poate fi transferată pe un scaun special unde își face nevoile și în scaunul cu rotile pentru a fi transportată dintr-o cameră în alta. E liniștită, calmă, simpatică și glumeață”, a scris tânăra pe reţeaua de socializare.

Pentru aceste servicii, tânăra oferea un salariu de 3.000 de lei pe lună. La postarea femeii s-au adunat mai multe comentarii, majoritatea reclamând faptul că o astfel de persoană este foarte greu de găsit în țară.

„Vă spun din proprie experiență, este foarte greu de găsit. Toate vor salarii ca-n Italia. De preferat ar fi o femeie fără venit. Eu așa am găsit, însă aveau vicii, dar cu vorbă bună…”, „Se castiga 1000- 1400 de euro in strainatate pt batrani , de ce comparati salariul in Romania cu cel DIN strainatate?”, „Poate e mai bine în străinătate, iei bani mai mulți dar departe de familie, ce sa zic”, sunt doar câteva dintre comentariile adunate de postarea tinerei din Iaşi.

Citește și: Cum poți lucra ca badantă sau menajeră în Italia