Româncă, bătută şi ameninţată cu moartea de iubitul spaniol. „O să plătesc un român să te omoare pentru 3.000 de euro”

Un avocat din Spania a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare, după ce a fost acuzat că şi-a bătut iubita româncă şi a ameninţat-o cu moartea, dar şi pentru abuz şi ameninţări la adresa familiei partenerei sale.  

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 09:04
Româncă, bătută şi ameninţată cu moartea de iubitul spaniol. „O să plătesc un român să te omoare pentru 3.000 de euro”

Curtea Penală nr. 5 din Las Palmas l-a condamnat la trei ani, trei luni şi o zi de închisoare pe avocatul Manuel Fernando. Bărbatul a avut o relaţie amoroasă cu românca între iulie 2014 şi iulie 2015.

În această perioadă, bărbatul a menţionat o atitudine de dispreţ, umilire şi intimidare faţă de femeie. „Imigrant de rahat, ești inutilă, tâmpită, fund prost, rahat înțepat pe un băț, banii tatălui tău sunt de la Monopoly. O să plătesc un român sau un rus pentru a te omorî pentru 3.000 de euro. Te vor găsi moartă pe o insulă. Te pun într-o barcă și nu există nicio dovadă, te omor”.

Pe 4 aprilie 2015, în timpul unui conflict, bărbatul s-a certat cu victima şi „cu intenţia de a-i ataca integritatea fizică şi a o jigni”. Acesta i-a adresat cuvinte jignitoare, numind-o „fiică de curvă, curvă, emigrantă”. Ulterior, a lovit-o de mai multe ori cu capul de o bucată de mobilier, apoi aruncat-o pe podea, continuând să o bată.

Evenimentele violente au fost repetate şi pe 27 iulie 2015, când bărbatul a început să o ameninţte „cu intenţia de a jigni şi intima partenerul său sentimental”. Acesta i-a adrest următoarele expresii: „Te iau și îți rup gâtul, sunt avocat, fără mine nu ești nimic”.

Românca a fugit de acasă din acasă şi s-a refugiat în maşină, aceasta şi-a făcut curaj şi a sunat la poliţie. La faţa locului s-a deplasat poliţia locală din Santa Brigida şi patrulă de la Garda Civilă, agenţii au observat faptul că femeia avea o „atitudine fricoasă şi nervoasă” în faţa victimei. 

Mai mult decât atât, inculpatul, în prezenţa poliţiştilor şi gardienilor civili, i-a spus femeii că este o „”împuțită, dezgustătoare, așa cum spune tatăl meu, câinele care mușcă mâna stăpânului trebuie legat, pus într-un sac și aruncat în mare”, se arata în decizia judecătorilor.

Manuel Fernando a fost arestat pe 27 iulie 2015, ulterior fiind eliberat condiţionat. La termenul din 4 februarie 2020, avocatul a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.