Românca Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume: „Am vrut să le demonstrez tutror că și fetele pot juca bine CS:GO”

Ana Dumbravă este din Rădăuți și a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike:Global Offensive din lume.

18 ian. 2023, 09:58
Românca Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume: „Am vrut să le demonstrez tutror că și fetele pot juca bine CS:GO”
Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume

Ana Dumbravă este cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume. De asemenea, face parte din cea mai bună echipă feminină în acest joc. Gala de premiere a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Stockholm, Suedia, potrivit hltv.org.

Tânăra are 23 de ani și joacă CS:GO la un nivel profesionist din 2015. Potrivit unui interviu pe care l-a acordat Institutului Goethe, a reușit să câștige în toți acești ani puțin peste 30 de mii de euro din premii.

La început nu a fost deloc atrasă de acest joc, dar a decis să îi acorde o șansă și să devină cea mai bună. Prin perseverență, aceasta a reușit să devină camioană internațională la „Girl Gamer Festival” Dubai în 2020, iar în 2022 a câștigat unele dintre cele mai mari turnee de CS din lume, organizate în Dallas și Valencia.

Citește și: Topul celor mai populare jocuri online din 2022

„De mică am fost fascinată de jocurile video. Cariera mea de jucător profesionist a început în 2014-2015 când am participat la diverse campionate din țara noastră. După succese, am avut ocazia să joc în afara României, să particip la campionate internaționale și să urmez o carieră de jucător profesionist.

În cele din urmă, în 2020, am reușit să câștig campionatul internațional al „Girl Gamer Festival” din Dubai. Totul a fost culminat prin câștigarea turneelor ​​care au avut loc anul acesta la Dallas și Valencia – practic cele mai importante turnee Counter Strike din lume”, a declarat Ana Dumbravă.

Primul vis al Anei a fost să devină jucătoare de fotbal, dar din cauza accidentărilor a trebuit să renunțe.

„Pentru mine, CS:GO mi-a schimbat viața. N-am crezut niciodată că pot ajunge atât de departe. Primul meu vis a fost să joc fotbal la un nivel înalt. Din cauza problemelor de sănătate și personale, nu am mai putut juca și a trebuit să renunț la primul meu vis. M-am simțit copleșit de aceste probleme și singurul lucru care m-a ajutat a fost CS:GO.

La început am urât jocul și nu am jucat bine, dar am decis să joc un an și să încerc să o fac din ce în ce mai bine. Am petrecut ore întregi învățând cum să joc mai bine, înțelegându-mi adversarii și ajutându-mi colegii de echipă. Privind în urmă, pot spune că mi-am îndeplinit visul de a deveni jucător profesionist și de a juca pe scenele mari, dar asta nu mă va împiedica”, a mai spus ea.

Citește și: Ce a făcut o femeie după ce a pierdut la un joc. Gestul ei a şocat pe toată lumea

De-a lungul timpului, Ana a fost victima bullyingului, dar cu trecerea anilor a reușit să treacă peste aceste momente dificile.

„Cred că există discriminare și bullying nu numai în industria esporturilor, ci și în alte sporturi. Fiecare jucător se ocupă de aceste lucruri și încercăm să nu luăm la inimă și să ne concentrăm doar pe carierele noastre.

La început mi-a fost foarte greu. Sunt o persoană sensibilă, dar de-a lungul timpului am învățat să accept aceste aspecte negative într-o notă pozitivă. Am vrut să le demonstrez tuturor că și fetele pot juca bine CS:GO. (…) De când am început Counter Strike la nivel competitiv, am avut două țeluri. Primul obiectiv a fost să spargă bariera dintre scena masculină și cea feminină, iar al doilea a fost de a ajuta fetele și băieții supradotați să înceapă o carieră.

Aceste obiective nu s-au schimbat și îmi doresc foarte mult ca ramura noastră din industria jocurilor din România să aibă un mare succes la nivel internațional. Știu și înțeleg că este dificil la început, dar pot spune din experiența mea că nimic nu este imposibil. Dacă vrei cu adevărat ceva și muncești pentru el, atunci poate deveni realitate”, a explicat Ana Dumbravă.