Româncă bolnavă de cancer în Italia. Doamna Marcela, apel disperat: „Nu mai pot! Cineva să mă ajute!”

Românca, epuizată de boală și de întreaga situație, a încercat să meargă în instanță prin intermediul unui avocat care o sprijină, dar chiar și aici a trebuit să se confrunte cu întârzieri interminabile și acum este cu adevărat disperată.

06 iun. 2023, 09:45
Româncă bolnavă de cancer în Italia. Doamna Marcela, apel disperat: „Nu mai pot! Cineva să mă ajute!”

Marcela, o româncă în vârstă de 50 de ani, rezidentă la Massa-Carrara, în Toscana, este bolnavă de cancer și duce o adevărată luptă nu doar cu o boală gravă, dar și cu întârzierile din sistemul de sănătate local și ale justiției. A descoperit că are cancer acum aproximativ 5 ani și, de la începutul acestei descoperiri teribile, a întâmpinat numeroase probleme.

Final tragic pentru Adrian, un șofer român găsit mort în cabina TIR-ului pe care îl conducea. „Ai murit departe pentru niște amărâți de bani”

„De când am descoperit cancerul”, povestește Marcela conform La Voce Apuana, „a trebuit să mă confrunt imediat cu întârzierile din sistemul de sănătate local. Întârzieri în diagnosticare și în tratament, considerând că am început primul ciclu de chimioterapie la un an exact de la descoperirea cancerului meu. Aceasta este doar una dintre multele probleme cu care am trebuit să mă confrunt.”

Marcela, tratată de cancer la spitalul „delle Apuane” din Massa pentru un cancer la sân, a trebuit să se supună unei operații chirurgicale, care a fost de asemenea întârziată, permițând tumorii să crească.

Povestea ei medicală nu este una obișnuită, având în vedere că a existat o întârziere inițială de 9 luni de la prima sa vizită la urgențe și până la diagnosticarea cancerului, care a venit doar după multe insistențe din partea ei.

Devastată de boală și de toată această situație, a încercat să apeleze la tribunal prin intermediul unui avocat care o sprijină, dar și aici s-a confruntat cu întârzieri nesfârșite, iar acum este cu adevărat disperată.

Povestea emoționantă a lui Alexandru, tânărul care a ieșit din comă după 2 ani. Băiatul a fost bătut de membrii unei bande criminale din Spania
Marcela este epuizată și speră ca povestea ei să ajungă la urechile celor care pot face diferența. „Nu mai știu ce să fac, avocatul meu, a depus o cerere de evaluare tehnică preventivă (Atp) la tribunal, apoi o cerere de urgență fără ca urgența să fi fost evaluată. Sunt încă în cei 5 ani (de tratament oncologic) și tribunalul continuă să amâne, permițând Asl (Unitatea sanitară locală) să-și facă treaba după bunul plac. Sunt obosită și am decis să fac publică povestea mea, în speranța că cineva mă va ajuta. Nu mai pot!”

Este clar că lupta Marcelei nu este doar cu boala, ci și cu un sistem care pare să fie împotriva ei în loc să fie alături de ea. Mărturia ei este un strigăt de ajutor și speranță că situația ei se va schimba, că cineva o va auzi și va veni în ajutorul său.