Povestea emoționantă a lui Alexandru, tânărul care a ieșit din comă după 2 ani. Băiatul a fost bătut de membrii unei bande criminale din Spania

Povestea lui Alexandru este cât se poate de tragică, însă finalul ar putea ajunge să fie unul fericit. După doi ani de comă acesta a s-a trezit și a început să facă recuperarea necesară. Acum băiatul a reușit chiar să facă primii pași cu ajutorul unui cadru.

05 iun. 2023, 10:14
Povestea emoționantă a lui Alexandru, tânărul care a ieșit din comă după 2 ani. Băiatul a fost bătut de membrii unei bande criminale din Spania
Povestea șocantă a tânărului Alexandru. Băiatul a ieșit din comă după 2 ani. Băiatul a fost bătut de membrii unei bande criminale din Spania

Alexandru Ioniță a sfidat destinul tragic care îi fusese pregătit. Tânărul român din Spania, în vârstă de 25 de a ani, a ieșit din comă după aproape doi ani, contrazicând astfel toate prognozele medicilor.

Citește și: Tragedie în Bihor! Un bărbat a murit după ce planorul său s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu

În data de 25 iulie a anului 2021, viața lui Alexandru Ioniță avea să se schimbe pe vecie. La momentul respectiv, tânărul avea 23 de ani, iar destinul îi pregătise ceva oribil. Băiatul a fost bătut cu cruzime de 16 persoane, dintre care opt minori. Agresiunea a fost atât de violentă, încât Alexandru a intrat în comă, iar medicii nu au fost deloc optimiști în ceea ce privește șansele lui de supraviețuire.

Din acel moment, mama acestuia nu s-a mai despărțit de Alexandru nici măcar pentru o clipă. Acum, au trecut aproape doi ani de la tragicul eveniment, iar femeia poate să zâmbească din nou. Alexandru s-a trezit din comă și a reușit chiar să facă primii pași cu ajutorul unui cadru.

„Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare a fost cea mai fericită zi din viața mea”, a spus femeia citată de publicația El Correo.

Din păcate, recuperarea este foarte lentă, însă în fiecare zi, tânărul reușește să mai progreseze puțin. În momentul de față, Alexandru nu poate să vorbească și nici să mănânce singur. Acesta se află într-un scaun cu rotile și se mișcă cu foarte mare greutate. Totuși, când este întrebat ce mai face, tânărul reușește să își ridice ușor brațul stâng, iar cu mâna strânsă în pumn încearcă să fluture. Acesta nu este încă capabil să articuleze niciun cuvânt, însă dă din cap pentru a comunica.

În dosarul deschis cu privire la acest incident, au fost arestate 16 persoane. Cele mai multe dintre acestea fac parte din banda criminală „Los Koalas”, bandă de altfel cunoscută pentru mai multe agresiuni și fapte penale. Dintre cei opt minori implicați în agresiune, șase au fost condamnați de un tribunal pentru minori în luna decembrie a anului 2022. Aceștia au fost acuzați de tentativă de omor calificat.

Alte opt persoane, deja majore la momentul incidentuli, sunt încă în așteptarea unui proces și a unei sentințe. Dacă tragem linie, tinerii și familiile lor vor trebui să îl despăgubească pe Alexandru cu suma de 821.900 de euro, plus 10.000 de euro fiecărui părinte.

Alexandru Andrei Ioniță a părăsit România, pentru a trăi în Spania alături de tatăl său. Acest lucru se întâmpla cu șapte ani în urmă. Tată său, Eugen, avea o slujbă în construcţii pe care urma să o părăsească pentru un alt loc de muncă pe care îl găsise. Scopul său era să economisească bani şi să-și cumpere un apartament în România.

Citește și: Doliu în televiziune! PRO TV a pierdut o legendă. ”Îmi vine sa plâng, îl vad lângă camera lui, împărțind biscuiți”