Româncă din Spania, victima unei înşelătorii online. Cum a pierdut 1.300 de euro după o discuţie cu „Brad Pitt”

În ultima vreme, cazurile de înșelătorii online au devenit din ce în ce mai frecvente, iar ultima victimă pare să fie o româncă din Spania. Elena Cornea, stabilită în Ourense de 12 ani, a fost păcălită să trimită nu mai puțin de 1.300 de euro unui individ care pretindea că este nimeni altul decât celebrul actor Brad Pitt.

27 mart. 2024, 16:17
Româncă din Spania, victima unei înşelătorii online. Cum a pierdut 1.300 de euro după o discuţie cu „Brad Pitt”
Româncă din Spania, victima unei înşelătorii online. Cum a pierdut 1.300 de euro după o discuţie cu "Brad Pitt"

Româncă din Spania, victima unei înşelătorii online. Totul a început pe platforma de socializare TikTok, unde Elena Cornea a fost contactată de un presupus „Brad Pitt”, care i-a făcut o invitație tentantă de a se alătura unui grup VIP. Încântată de această oportunitate, românca nu a ezitat să ofere datele personale solicitate. Conversația s-a mutat apoi pe WhatsApp, unde impostorul a încercat să-și întărească identitatea prezentând un permis de conducere falsificat, pe care figura fotografia actorului.

„Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok pentru a-mi oferi o cartelă de membru VIP. M-am abonat cu datele mele și a început să îmi trimită mesaje prin WhatsApp. S-a legitimat cu un permis de conducere care avea fotografia lui, a actorului. Am rămas fără cuvinte”, a mărturisit românca, după ce a realizat că a fost păcălită.

Citeşte şi: Înșelătorie în numele Poștei Române! Noua tactică a infractorilor cibernetici face ravagii printre români

În timpul înșelătoriei, impostorul i-a promis româncei un cadou impresionant, constând într-un pachet ce includea 50.000 de dolari și diverse obiecte. Pentru a da aparența de realitate promisiunii, individul a trimis chiar și o fotografie cu cutia ce conținea presupusul cadou.

„Mi-a trimis o fotografie cu conținutul coletului. Se vedeau bijuterii și mulți bani, până la 50.000 de euro și trebuia doar să plătesc o 1.000 de euro cheltuieli vamale pentru a-l ridica. Am făcut transferul prin MoneyGram, am mers să-l caut și nu exista. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a mi-l trimite direct acasă. Vreau doar să știu cine este cu adevărat în spatele acestei escrocherii”, a mai spus femeia.

Citeşte şi: Înşelătorie în numele ANAF prin e-Factura. Avertismentul ANAF

Această poveste reprezintă doar un alt avertisment cu privire la pericolele care pot apărea în lumea virtuală, unde escrocii folosesc identități false și promisiuni irezistibile pentru a profita de naivitatea oamenilor. Pentru Elena Cornea, această experiență dureroasă va rămâne ca o lecție amară, subliniind necesitatea unei atenții sporite și a precauțiilor în interacțiunile online.