Înşelătorie în numele ANAF prin e-Factura. Avertismentul ANAF

De la 1 ianuarie a fost dat în funcțiune programul e-Factura. Programul a avut mai multe probleme încă de la început, iar acum ANAF avertizează utilizatorii în legătură cu o înșelătorie legată de acest program.

31 ian. 2024, 08:46
Înşelătorie în numele ANAF prin e-Factura. Avertismentul ANAF

„Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail . Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF!”, transmite Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Citește și: Listă datornici 2024. ANAF a dat amenzi de peste 8 milioane de lei în ianuarie

Reiterăm următoarele:

nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!

nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!

nu transmiteți date personale!

Citește și: Eroare ANAF în declarația unică 2024! Toți cei care funcționează pe PFA trebuie să știe

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, mai precizează ANAF.