Româncă moartă în urma unei banale operaţii la Milano. Medic italian acuzat de omor

O româncă a murit în urma unei operaţii de liposucţie, în Milano. Medicul italian care a operat-o este acuzat de omor din culpă.

27 ian. 2021, 17:14
Româncă moartă în urma unei banale operaţii la Milano. Medic italian acuzat de omor
Româncă moartă în urma unei banale operaţii la Milano. Medic italian acuzat de omor

Româncă moartă în urma unei banale operaţii la Milano. Ana Maria Crăciun a murit în urmă cu aproape trei ani, din cauza unei infecții contractate în timpul operaţiei de liposucţie.

Româncă moartă în urma unei banale operaţii la Milano

Abia acum, Parchetul a finalizat ancheta împotriva chirurgului Mattia Colli, în vârstă de 34 de ani. Acesta este acuzat de omor din culpă.

Ana Maria a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o parte a țesutului adipos de la șolduri, abdomen și picioare și s-a simțit rău, având febră și convulsii.

De la Milano s-a întors în România unde a fost operată de mai multe ori pentru „fasciită necrozantă”, adică o formă gravă de infecție.

Deoarece condițiile nu s-au îmbunătățit, a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un ospiciu din Orzinuovi, unde a murit.

Avocatul chirurgului Mattia Colli spune că acesta, „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”, potrivit Leggo, citat de gazeta românească. 

Citeşte şi O avocată româncă, găsită moartă într-un apartament de lux din Franţa. Cine este principalul suspect

Anchetă la o clinică privată din Italia. Româncă de 28 de ani, moarte misterioasă

O româncă în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, a murit subit înaintea unei operaţii de rutină la o clinică privată din Perugia.

Ioana a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la secția de Terapie Intensivă a spitalului Santa Maria della Misericordia, în Perugia.

Tânăra fusese adusă acolo după un stop cardiac suferit la o clinică privată, în timp ce era pregătită pentru o intervenție chirurgicală la șold.

Citeşte şi Şoferiţa româncă de TIR, moartă într-un accident în Fraţa, nu poate fi repatriată. Apelul disperat al familiei

Operația fusese planificată cu ceva timp în urmă şi trebuia să fie una simplă,  cu anestezie locală, scrie publicaţia italiană La Nazione.

Din motive necunoscute, Ioana a intrat în stop cardio-respirator şi a fost transportată de urgenţă la spital, acolo unde a murit.

Familia româncei a depus plângere şi vrea ca vinovaţii să plătească pentru moartea Ioanei.

Procurorul de caz a dispus efectuarea autopsiei, a cerut dosarele medicale ale femeii, dar şi identificarea imediată a medicilor care s-au ocupat de intervenţia chirurgicală a Ioanei.