Româncă rănită grav, într-o explozie în Italia. Între victime se află şi o fetiţă de 4 ani

O explozie puternică a avut loc luni, 4 mai, într-o clădire din centrul istoric al localității Marino, de lângă Roma. Echipele de salvare au extras de sub dărâmături trei persoane, dintre care o femeie de cetățenie română care se află în stare critică.

05 mai 2020, 05:08
Româncă rănită grav, într-o explozie în Italia. Între victime se află şi o fetiţă de 4 ani

Potrivit presei locale, citate de rotalianul.ro, deflagrația a avut loc la ora locala 19:55 (ora 20.55, ora României), într-o clădire mică de pe via Giacomo Carissimi, numărul 40, din localitate, clădire în care de obicei locuiesc 4 persoane. Din primele informații reiese că echipele de salvare intervenite la fața locului au scos de sub dărâmături trei persoane: o femeie româncă de 53 de ani, care a fost transportată în stare de inconștiență la spitalul Sant’Eugenio din Roma, femeie italiancă de 31 de ani și fiica acesteia din urmă, în vârstă de 4 ani, care au suferit răni ușoare.

Citeşte şi Zeci de morţi într-un incendiu violent care a cuprins un depozit. Bilanţul preliminar indică 36 de decese

Primele investigații efectuate la fața locului de pompieri și echipa Italgas arată că dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii, dar ancheta autorităților se află încă în curs de desfășurare pentru a stabili cu exactitate cauzele.

În legătură cu explozia, un purtător de cuvânt al Italgas informează că echipa de intervenție a companiei, care a ajuns prompt la locul incidentului, a constatat că instalațiile și contoarele Italgas aflate în afara clădirii sunt intacte„, se transmite într-un comunicat al companiei. Conform primelor verificări, evenimentul pare să fi fost cauzat de disfuncționalitatea sistemului intern sau a unui cilindru de GPL într-unul dintre apartamentele clădirii.