Românca torturată în India: Ancăi Neacşu i s-a luat paşaportul şi e rău tratată în închisoare

Noi detalii în cazul româncei Anca Neacşu, arestată în India. Ea a fost reţinută pentru luare de mită împreună cu soţul ei, un cunoscut om de afaceri indian. Avocatul femeii a declarat în presa indiană că românca a fost supusă la rele tratamente în detenţie şi că i s-a reţinut paşaportul.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 14:14
Românca torturată în India: Ancăi Neacşu i s-a luat paşaportul şi e rău tratată în închisoare

Anca Neacşu şi soţul său sunt acuzaţi că ar fi primit ilegal 530.000 de dolari de la o firmă elveţiană de armament. În schimbul banilor, ei ar fi trebuit să facă presiuni pe lângă membrii guvernului indian ca societatea să obţină dreptul de a face comerţ cu arme în India.

Românca ar fi ajuns în mijlocul scandalului fără să îşi dea seama. Ea a lucrat trei ani ca recepţioneră, perioadă în care l-a cunoscut pe Abhishek Verma. Omul de afaceri indian, cunoscut pentru petrecerile extravagante şi pentru nenumăratele relaţii cu fotomodele, a cucerit-o pe Neacşu.

De aici, lucrurile s-au complicat. Verma susţine că un avocat american, fost apropiat al său, i-a întins o cursă româncei şi a numit-o la conducerea unei organizaţii non-profit prin care se spălau bani. Pe de altă parte, avocatul susţine că indianul a fost creierul întregii operaţiuni.

Cert este că acum, Neacşu se află după gratii, unde ar fi fost torturată, a spus apărătorul său, care a declarat că femeia vrea să discute cu ambasadoarea României. El susţine inclusiv că arestarea clientei sale a fost ilegală, pentru că a fost reţinută de un poliţist bărbat, după apusul Soarelui şi conform legii indiene, în cursul nopţii, femeile pot fi arestate numai de femei.