Româncele au mai scăpat de o rivală. Gimnasta Nastia Liukin a ratat calificarea la JO

Campioana olimpică la individual-compus, Nastia Liukin, care a câştigat cinci medalii la JO de la Beijing, nu va reprezenta SUA la Olimpiada de la Londra.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 08:35
Româncele au mai scăpat de o rivală. Gimnasta Nastia Liukin a ratat calificarea la JO

Echipa feminină de gimnastică a SUA a mai primit o lovitură, după ce în urmă cu Shawn Johnson a decis să se retragă din activitate. Nastia Liukin, campioana olimpică la individual compus nu-şi va putea apăra titlul cucerit în urmă cu patru ani, la Beijing, ea ratând calificarea pentru JO de la Londra.

Sportiva care în 2008 câştiga cinci medalii în capitala Chinei (aur la individual compus, argint cu echipa, la paralele şi bârnă şi bronz la sol) a căzut în timpul exerciţiului la paralele, astfel că va privi Olimpiada de la Londra din faţa televizorului.

La începutul lunii iunie, o altă gimnastă celebră a tem-ului SUA, Shawn Johnson (patru medalii la JO 2008: aur la bârnă, argint cu echipa, la individual-compus şi sol), a anunţat că nu va participa la JO de la Beijing, ea retrăgându-se din activitate. Astfel, echipa SUA va fi reprezentată la Londra de Gabrielle Douglas, McKayla Maroney, Alexandra Raisman, Kyla Ross şi Jordyn Wieber, toate fiind debutante la o ediţie a Jocurilor Olimpice.