Români anchetaţi de braconaj după o scrisoare trimisă premierului Cioloş

Şase români sunt anchetaţi de braconaj, după ce o organizaţie internaţională a semnalat problema într-o scrisoare deschisă către premierul Dacian Cioloş. Românii ar fi vânat ilegal cerbi, informează România TV. Oragnizaţia de mediu transmite Guvernului să descurajeze vânătoarea ilicită.

26 sept. 2016, 07:50
Români anchetaţi de braconaj după o scrisoare trimisă premierului Cioloş

Cele şase persoane, printre care şi un fost angajat al Ocolului Silvic Oţelul Roşu sunt acuzate de braconaj, acţiune pentru care riscă între 3 şi 7 ani de închisoare sau amenda penală, între 5.000 şi 25.000 de lei.

Plângerile penale au fost făcute de către reprezentanţi ai unei organizaţii de protecţie a mediului care au depus şi imagini cu persoanele respective în timp ce omorau cerbi.

În timp ce imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în ariile protejate din Munţii Ţarcului pentru a urmări animalele sălbatice în habitatul lor natural.

Reprezentanţii organizaţiei de mediu au fost nevoiţi să facă mai multe sesizări, printre care şi către premierul României, Dacian Cioloş, prin care cereau urgentarea cercetărilor dosarelor de braconaj şi pedepsirea vinovaţilor.

Citeşte şi Captură impresionantă în Tulcea. Oamenii legii au confiscat mai multe scule de braconaj şi au eliberat peşti protejaţi VIDEO