Români angajaţi în Danemarca, trataţi ca nişte sclavi

Publicat: Marţi, 05 Aprilie 2016 12:30 // Actualizat: Marţi, 05 Aprilie 2016 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de români muncesc în Danemarca, fiind una dintre cele mai bogate ţări din Uniunea Europeană. Ei lucrează la fermele de acolo şi se plâng de condiţiile mizerabile în care au fost nevoiţi să muncească, conform ProTV.

"Era vorba că o să stau în casă, am stat într-o rulotă. Pe timpul iernii bătea vântul prin rulotă, când era ger, îngheța apa, nu puteam să spal nici vasele”, spune unul dintre români.

De când se află în Danemarca, un alt român, Daniel Hrişcu, a trecut prin câteva experienţe la fel de neplăcute. „Am lucrat în zootehnie și de cele mai multe ori s-a întâmplat să nimeresc peste angajatori care nu ne respectă pe noi ca muncitori, ne cred ca niște sclavi. Încearcă să ne cazeze în niște case cu condiții precare. În alte locuri am avut probleme cu banii, orele suplimentare nu erau plătite conform contractului”, povesteşte el.

El spune că vinovaţii pentru această situaţie sunt fermierii danezi și firmele de intermediere care recrutează muncitori în țări din Europa de Est, ca România.  „Ei [firmele de recrutare – n.r.] spun că au trimis oameni să vadă condițiile și că nu vor mai apela la alți români să îi trimită acolo, deși imediat după ce am plecat, la două săptămâni am trecut pe acolo și deja aduseseră alți români. Ei știu în ce condiții ne trimit. Nu reușește cu tine, cu siguranță 1,2,3 după tine vor accepta”, completează el. 

Cei care îşi doresc să muncească într-o ţară străină sunt sfătuiţi de un reprezentant al Asociației pentru Integrarea Cetățenilor Români în UE, Dan Constantin Goldiș, câteva lucruri, astfel încât să poată evita situaţiile de acest gen.

– să citească siteurile consulatelor și ambasadelor în care merg;

– să nu dea din mână niciodată actul de identitate;

– să nu semneze niciun contract într-o limbă pe care nu o înțeleg.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Constantin Goldiş romani care muncesc in Danemarca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 apr 14:19
...ne trimit. Nu reușește cu tine, cu siguranță 1,2,3 după tine vor accepta”, completează el. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/romani-angajati-in-danemarca-tratati-ca-niste-sclavi_284807.html#ixzz4528k15Wu
...
05 apr 12:48
... Zeci de români muncesc în Danemarca, fiind una...
05 apr 12:37
...fermele de acolo şi se plâng de condiţiile mizerabile în care au fost nevoiţi să muncească, conform ProTV. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H