Români care nu respectă starea de urgenţă. „Nu pot să stau, că sunt chemat zilnic la biserică” sau „Aici, la ţară, nu există”

Starea de urgenţă a fost decretată luni şi a produs deja efecte, văzându-se o scădere a numărului oamenilor de pe străzi, dar nu toţi românii sunt dispuşi să urmeze recomandările autorităţilor. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 16:53
Români care nu respectă starea de urgenţă. „Nu pot să stau, că sunt chemat zilnic la biserică” sau „Aici, la ţară, nu există”

Unii cetăţeni nu sunt dispuşi să urmeze recomandările autorităţilor, din diferite motive. Majoritatea nu cred în existenţa coronavirusului şi au argumente „solide” care să le susţină convingerile. Ce virus e ăsta, care dispare la 27 de grade celsius? A fost o molimă şi pe vremea lui Iisus, dar aparent nu l-a crezut nimeni pe Moise. 

Alţi români nu sunt speriaţi de epidemie, pentru că ştiu leacul secret, care diferă de la caz la caz. Pentru unii e băutura, ceea ce pare şi foarte convenabil, pentru alţii este scorţişoara sau apa cu lămâie. 

Este adevărat că unii cetăţeni chiar au explicaţii valabile, la care autorităţile nu au avut până acum răspuns. Oamenii din mediul rural trebuie să muncească, pentru că nu are cine să le ţină locul, iar de treaba pe care o au acum de făcut le depinde producţia care îi va susţine tot restul anului.

Per total, în videoclipul postat pe contul de Youtube Răzvan Anghelescu, se vede o diferenţă majoră între modul în care este percepută starea de urgenţă în mediul rural, comparativ cu urbanul, unde cetăţenii par mai disciplinaţi.

Citeşte şi: Nelu Tataru, despre romanul intors din Madrid: Nu a dat dovada de spirit civic. A pus in pericol viata persoanelor