Români din Italia arestaţi după ce au jefuit şi băgat în comă un profesor universitar

Patru români au fost arestaţi în Italia după ce au jefuit casa unui profesor universitar pensionar, pe care l-au bătut cu o bară de fier marţi noaptea, la Bagnaia, în apropiere de Viterbo.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 09:39

Profesorul universitar Ausonio Zappa, în vârstă de 81 de ani, fondatorul Academiei «Lorenzo da Viterbo» şi al Academiei de Arte Frumoase din Milano, se afla singur în casa sa când, în jurul orei 2.00, a fost surprins de doi hoţi care au pătruns în vilă , relatează Il Giornale, în ediţia electronică de joi. Complicii hoţilor îi aşteptau pe aceştia afară.

Când i-a văzut pe cei doi hoţi intrând în casă, profesorul a încercat să declanşeze butonul de alarmă conectat la sistemul unei companii private de securitate, dar nu a mai apucat. Hoţii l-au lovit în mod repetat cu o bară de fier, oprindu-se doar când profesorul a căzut pe jos, într-o baltă de sânge.

Cei patru români, cu vârste de 19, 20, 22 şi 25 de ani, au fost reţinuţi la scurt timp de carabinieri şi sunt acuzaţi de jaf în formă agravată, răpire şi tentativă de omucidere, scrie Il Tempo în ediţia electronică.