Români din Spania, prinşi cu teste COVID falsificate în Franţa. Testul PCR era inclus în preţul biletului de autocar

Două autocare pline cu români din Spania au fost întoarse din drum după ce poliţiştii francezi au găsit asupra pasagerilor teste COVID falsificate. Mai multe persoane au fost reţinute.

25 mai 2021, 11:28
Români din Spania, prinşi cu teste COVID falsificate în Franţa. Testul PCR era inclus în preţul biletului de autocar

Români din Spania, prinşi cu teste COVID falsificate în Franţa. Este vorba despre românii care circulau cu o companie de transport care făcea rute între Spania şi România.

Români din Spania, prinşi cu teste COVID falsificate în Franţa

Citeşte şi Cât ar putea plăti românii pentru serul anti-covid. Care este cel mai ieftin vaccin

Autocarele în care se aflau 137 de români se îndreptau spre România. Acestea au fost blocate de poliţiştii francezi imediat ce au trecut prin vama Jonquera. Oamenii legii au constatat că testele prezentate la control de români erau falsificate și arătau că toți pasagerii fuseseră testați într-un laborator din Barcelona, laborator care a confirmat că nu a făcut aceste teste, potrivit stiridiaspora.ro. 

Toate testele false erau erau descărcate pe telefoanele mobile ale celor patru șoferi ai autocarelor. Aceştia şi liderul grupului, care locuia în Torrejón de Ardoz. au fost arestati, iar restul românilor au fost predaţi Poliţiei Naţionale Spaniole.

Pasagerii români le-au explicat poliţiştilor că testul PCR a fost inclus în preţul biletului de autocar. Aceştia au spus că au plătit 40 de euro pentru a ajunge în România. Potrivit românilor, testul PCR trebuia să fie făcut pe drum, într-un laborator din Barcelona, însă acest lucru nu a mai fost făcut.

Citeşte şi Românii care au avut COVID pot merge în Grecia şi Bulgaria fără test negativ sau dovada vaccinării


loading...