Români exploataţi la muncă în Dubai. Trei oameni au ajuns la spital

Coşmar pentru 22 de români, care au ajuns în Emiratele Arabe cu promisiunea că vor munci în construcţii în schimbul unui salariu de 1.500 de dolari pe lună. În realitate, nu au primit niciun ban, ba mai mult din cauza lipsei de mâncare trei dintre ei au fost la un pas de moarte. Capii reţelei de recrutare a muncitorilor, trei români şi un italian, sunt acum cercetaţi pentru trafic de persoane.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 08:29
Români exploataţi la muncă în Dubai. Trei oameni au ajuns la spital

Suspectii îşi racolau victimele din rândul celor care cautau un loc de munca prin intermediul publicatiilor. Le promiteau un job in constructii, un salariu de 1.500 de dolari pe luna, totul in schimbul a 8 ore de munca pe zi. Odată ajunşi în Dubai, realitatea a fost cu totul alta, susţin muncitorii. Ei erau siliţi să muncească 10 ore pe zi şi primeau doar câţiva dolari. Din cauza condiţiilor de muncă din Dubai, trei dintre muncitori au ajuns la spital. Cei care le-au găsit de muncă susţin însă contrariul.

„Ne-au acuzat ca am dus oameni sa-i sechestram, sa-i abuzam, sa obtinem profit, dar nu este adevarat. Au facut plangere din razbunare. Ne-au amenintat si familiile ca venim in tara si va facem”, spune unul dintre suspecţi, potrivit România TV.

După ce au stat o noapte în arest, judecătorii Tribunalului Timiş au decis lăsarea celor trei suspecţi în libertate, sub control judiciar. Aceştia sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi înşelăciune.