Români infectaţi cu coronavirus, într-un abator din Germania. În total, 92 de angajaţi au fost afectaţi

Mai mulți români, care lucrează într-un abator din nord-vestul Germaniei, au fost infectați cu coronavirus, a confirmat Ministerul de Externe.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 09:00
Români infectaţi cu coronavirus, într-un abator din Germania. În total, 92 de angajaţi au fost afectaţi

Reprezentanții MAE au spus că numărul românilor infectați este în curs de verificare, potrivit Digi24.

Citește și: Muncitori sezonieri români, umiliți pe plantaţiile din Germania. Autorităţile române trimit o aeronavă pentru a-i aduce în ţară

Conform presei germane, ar fi vorba despre 92 de angajați, 62 dintre ei locuinând într-un complex comun. Presa nu a transmis și ce naționalitate au toți acești angajați, dar se știe că acolo lucrează și foarte mulți români.

Pandemia de coronavirus a cauzat 178.545 de infectări în Germania și 8.172 de decese până în momentul de față. Numărul persoanelor vindecate este de 157.916.

Ambasadorul României la Berlin: Legea muncii va fi schimbată după scandalurile din ferme

Protestele muncitorilor sezonieri români de la fermele și abatoarele din Germania împotriva condițiilor de muncă și cazare vor duce la schimbarea legislației muncii din statul german, a anunțat ambasadorul român de la Berlin, Emil Hurezeanu.

Verificările făcute după numeroasele scandaluri declanșate în aceste ferme au scos la iveală că între muncitor și angajatorul principal, proprietarul fermei, există uneori un lanț de patru-cinci subcontractori, ceea ce favorizează abuzurile.

Criza coronavirus a pus reflectorul pe o situație cronică, inegalitățile de pe piața muncii din Europa. (…) Ați văzut azi un protest într-o fermă de căpșuni de lângă Bonn. Oamenii au venit cu contract de muncă din țară. Ferma a intrat în insolvență și a fost preluată de un executor judiciar, care urmează să plătească salariile oamenilor. Oamenii își vor primi salariile, chiar dacă vor fi plătite de statul german”, a declarat Emil Hurezeanu marți seară la Digi24, despre protestul muncitorilor sezonieri români din Germania.