Români terorizaţi în case bântuite, mărturii terifiante. Fenomene paranormale într-un cămin de nefamilişti VIDEO

În urmă cu trei ani, o serie de cutremure cu origine necunoscută zguduia pământul în judeţul Galaţi. Acestea au încetat, la fel de brusc precum au apărut. Ele au rămas, până astăzi, fără explicaţie. Acum, tot în Moldova, o serie de întâmplări paranormale pun oamenii pe gânduri. La Huşi o fantomă băntuie un fost cămin de nefamilişti, iar în Vrancea, o casă blestemată este ocolită de toată lumea.

RomaniaTV.net
20 feb. 2016, 14:41
Români terorizaţi în case bântuite, mărturii terifiante. Fenomene paranormale într-un cămin de nefamilişti VIDEO

Până pe 13 februarie, pentru Monica Ianoş, cifra 13 nu avea niciun fel de încărcătură malefică, femeia nefiind mai superstiţioasă decât cei care zâmbesc atunci când văd o pisică neagră cum le taie calea. Dar, în noaptea de 13, necuratul s-a dezlănţuit… După aparenţe ar fi vorba despre o fantomă… feminină, având în vedere că atacul s-a dezlănţuit asupra cosmeticelor… Ori, poate, una masculină şi foarte geloasă…

„Sticla aia de jos, acolo, când a aruncat în moşă-miu cu sticla de parfum. După asta o venit toate sprey-urile-n cap. Am început să dăm cu tămâie… toate i-o căzut în cap peste dânsul o căzut. După aia m-o lovit cu cartoful. O trecut prin uşă cartoful. O dat cu foarfecu in baiat. Cu cuţitul în concubin. Nu mai am cuvinte. Cu orice obiect ne aruncă-n cap. Cu ojă, la fetiţă în cap. Din senin ne loveşte”, povesteste femeia.

Potrivit România TV, straniile fenomene apărute la Huşi au loc într-un imobil, fost cămin muncitoresc, poreclit de locuitorii zonei „La chiloţii zburători”. Cum şi fantomele pot fi asimilate unor textile zburătoare, odată semnalate stafiile, oamenii au făcut legătura între poreclă şi reclamaţii, iar lucrurile au rămas aşa, între glumă şi inexplicabil.

„De luni a început să bată în perete. Ce interes aş avea la două noapte să bat în perete? Toată noaptea bătea în perete. O auzit şi poliţia cum bătea în perete”, a mai povestit femeia.

Zarva iscată nu s-a potolit, dar celor din casă le-a fost greu să-şi lămurească vecinii că nu este vorba despre năbădăi în familie, ci despre bântuirile unui spirit… Apoi, au fost solicitate autorităţile…

„Mi-o spart şi geamul, a venit poliţia. Marţi seara am stat la vecinu, nu am dormit acasa. Copilul începe şcoala, cum să-l duc la şcoală când noi nu dormim. Stăm prin spitale, pe la poliţie, pe unde apucăm. Am fost la mămica la ţară, a venit după mine… o sfântă cruce am. Venea pietre în cap din pod”, a mai spus femeia.

Poliţiei i s-a solicitat un punct de vedere, dar organele, confruntate cu un adevărat „autor neidentificat” s-au abţinut. Drept urmare, misterul se adânceşte.

Ce se ştie, este că, autorităţile au apelat la psihiatru.

„În noaptea de 12 spre 13, am primit de la ambulanţă o familie formată din doi adulţi şi trei copii. Au ajuns în stare bună la noi. Spuneau că au nişte lucruri care le zboară prin casă. Au fost consultaţi de medici. Psihiatru nu a constat nimic în momentul examinat. Par sănătoşi la cap”, a spus doctorul.

În ciuda rezultatelor consultului, doamna Ianoş s-a trezit că i se clatină prestigiul în „chiloţii zburători”… Mai ales că manifestările de tip poltergeist au apărut pe fondul unor disensiuni mai vechi între vecini… Unul dintre locatari, imparţial, relatează…

„Zgomote se aude de o săptămână în blocul ăsta… Bătaie în perete… Doamna Ianoş şi cu doamna Trezneanu sunt într-o râcă pe viaţă şi pe moarte. Nu ştiu ce-i între ele. Prima dată am crezut că se bate reciproc. Am stat cu vecinul pe scări până la trei dimineaţa. Când ieşeam pe scară, nu se mai auzea. Când intram în casă stingeam lumina, iară pa, pa , pa, pa. Cum se închide uşile, iară pa, pa, pa. De fapt, nu ştim ce este”, spune vecinul familiei.

Situaţia stranie din imobilul poreclit chiloţii zburători” pare fără ieşire. O familie se vaită de manifestări violente ale unei entităţi nevăzute, vecinii sunt împărţiţi(dar sătui de talmeş-balmeş-ul paranormal), iar autorităţile pământene par lipsite de soluţii.

Mistic sau sceptic, oricum te-ai uita, cazul a fost de natură a pune Huşi-ul pe harta fenomenelor inexplicabile de la noi.

Sunete înspăimântătoare într-o casă părăsită

Ciudat, simultan cu bântuirile din chiloţii zburători”, pe o direcţie sud-sud-vest, la fix 143 de kilometri distanţă, la Urecheşti, Vrancea, au fost semnalate sunete înspăimântătoare într-o casă părăsită, ai cărei locatari au murit de parcă imobilul ar fi blestemat. Proprietarul de drept e plecat în Germania şi a scos-o la vânzare de trei ani. Având, însă renumele de „casă ucigaşă”, e de înţeles că nu s-au găsit amatori.

” Casa e pusa in vanzare, de când a murit el, sunt ani de zile, nu vine nimeni ca să intrebe. E casă bântuită de stafii. Casa este părăsită de când a murit ultimul locatar. Doi băieţi, unul s-a aruncat din tren şi unul a murit cand a înjunghiat un taur… a dat cu cornul şi l-a omorât”, povesteste un locatar.

„Următorul proprietar a murit în casă, stop cardiac, l-a găsit pe scări”, spune un alt vecin.

Casa nu are nimic din ingredientele cu care ne-au obişnuit filmele de groază: nu este veche, iar păianjenii şi liliecii, dacă există, nu sunt vizibili. Cu toate acestea, oamenii se comportă chiar ca personajele înspăimântate din filmele de gen. Deşi localnicii contestă, există voci care susţin că, noaptea, sunt auzite şi sunete lugubre în interiorul locuinţei.

Urecheşti şi Huşi, două locuri din Moldova în care neastâmpărata lume paralelă se intâlnesc cu universul nostru.