România a decis suspendarea zborurilor din şi către Marea Britanie. Ce restricţii îi aşteaptă pe românii care se întorc din Regat cu maşina

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât duminică suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Restricţia intră în vigoare din noaptea de duminică spre luni.

20 dec. 2020, 19:37
România a decis suspendarea zborurilor din şi către Marea Britanie. Ce restricţii îi aşteaptă pe românii care se întorc din Regat cu maşina

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Astfel, persoanele care vor sosi cu maşina din Marea Britanie în România vor intra automat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit hotărârii nr. 61 a CNSU, decizia a fost luată din cauza apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi se va institui din 21 decembrie.

Având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută se aplică începând cu data de 21decembrie, ora 0,00„, se arată în hotărârea CNSU.

Totodată, mai precizează sursa citată, se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Marea Britanie a raportat duminică un record absolut de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 35.928. Acestora li se adaugă 326 de noi decese în ultimele 24 de ore. Aceste cifre îngrijorătoare anunţate de ministerul Sănătăţii de la Londra vin în contextul în care cele mai recente studii arată că o nouă tulpină de COVID-19, identificată în Marea Britanie, se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută.

Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, a afirmat că deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere„, a mai spus oficialul britanic în comunicat.

La nivel european, tot mai multe stat au decis suspendarea zborurilor din şi către Regatul Unit, pe lângă România această decizie mai fiind luată, până în momentul de faţă, de Belgia, Olanda şi Italia.


loading...