România ar putea interzice zborurile din Marea Britanie. Raed Arafat: „Azi sau mâine e posibil să luăm o decizie”

Raed Arafat spune că astăzi sau luni este posibil să fie anunțate noi reguli pentru românii care vin din Marea Britanie în România, în contextul în care tot mai multe state blochează zborurile cu Regatul Unit, după identificarea unei noi tulpini de coronavirus în Anglia.

20 dec. 2020, 17:22
România ar putea interzice zborurile din Marea Britanie. Raed Arafat: „Azi sau mâine e posibil să luăm o decizie”

”Azi-mâine este posibil, da, să apară o decizie care să spună care este poziția noastră”, a declarat Raed Arafat, în contextul în care Marea Britanie nu se află pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că persoanele care vin de acolo nu sunt obligate să stea în carantină pentru 14 zile. Astfel e posibil să fie luate decizii restrictive pentru români, inclusiv zborurile din Marea Britanie ar putea fi suspendate.

„Am avut o discuție și domnul prim-ministru la telefon și INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situația și normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că crește gravitatea cazurilor, dar că crește numărul infectaților. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătății și restul colegilor”, a spus Arafat, la Digi24.

Citeşte şi Interzis la toaletă, în timpul zborurilor. Din cauza riscului de Covid, China le recomandă stewardezelor şi piloţilor să poarte scutece

”Aici revenim, trebuie să se respecte regulile de distanțare, nu vom putea sărbători”, pentru că dacă această tulpină ajunge la noi, ”din momentul în care se spune că e cu 70% mai contagioasă, înseamnă că se răspândește mai ușor”
”Rog populația să înțeleagă că suntem într-o situație neobișnuită”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Italia, Belgia și Olanda au suspendat deja zborurile din Marea Britanie, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.