România a donat Ucrainei 11 ambulanţe în plin război. La ce vor fi folosite autospecialele

România a donat Ucrainei un număr de 11 ambulanţe, prin HUB-ul logistic operaţionalizat la Suceava. Autospecialele vor fi folosite în misiuni de evacuare a răniţilor şi la acordarea ajutorului medical de urgenţă.

18 apr. 2022, 15:22
România a donat Ucrainei 11 ambulanţe în plin război. La ce vor fi folosite autospecialele

România a donat Ucrainei 11 ambulanţe. Nouă dintre cele 11 autospeciale sunt din dotarea serviciilor judeţene de ambulanţă şi două din dotarea SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, conform Agerpres.

Ambulanţele donate Ucrainei sunt sunt complet echipate şi funcţionale şi vor fi folosite pentru evacuarea răniţilor şi acordarea ajutorului medical de urgenţă.

Citeşte şi: Remedii naturale pentru durerile în gât. Cum ne protejăm pe viitor

Donarea celor 11 autosanitare către autorităţile din Ucraina a fost aprobată la sfârşitul lunii trecute, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), prin Hotărâre de Guvern.

Din partea autorităţilor locale, la acţiune au fost prezenţi prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi inspectorul şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sub egida Mecanismului European de Protecţie Civilă, a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea şi transferul asistenţei umanitare oferite Ucrainei de statele membre UE, în judeţul Suceava.

Citeşte şi: Diversiunea de Paşte. Rusia spune că Ucraina îşi va bombarda bisericile în Noaptea de Înviere