România a fost lovită de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară

România, lovită de fenomene extreme, în prima zi de Paști. Unele zone ale țării au fost puternic lovite de furia naturii. Grindina și viiturile au făcut prăpăd.

05 mai 2024, 21:48
România a fost lovită de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară
Grindină și ploi torențiale în prima zi de Paști

Duminică, în prima zi de Paști, s-au înregistrat ploi torențiale cu căderi de grindină în mai multe zone din țară. Mai multe imagini au fost distribuite pe rețelele sociale. Oamenii de splîng că grădinile și livezile le-au fost afectate.

Citește și: Cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în mai multe judeţe. Care sunt zonele afectate

Imaginile cu ploile torențiale cu grindină au fost distribuite în mediul online din mai multe zone din țară, unde meteorologii au anunțat căderi importante de precipitații și vânt puternic.

Pe Facebook au apărut imagini de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dar şi de la Şiria, în judeţul Arad. „Furtună cu grindină în această după-amiază”, anunţă Meteoplus. Alte imagini au fost surprinse la Galda de Jos, în judeţul Alba.

Citește și: Cutremur în România, în dimineaţa Paştelui. Unde s-a simţit

Ploile torențiale au făcut prăpăd și în județul Prahova, unde viitura a năvălit peste localitatea Vâlcănești. Mai multe mașini au fost luate de ape. Apele pârâului Sărata au ieșit din matcă. Trei autoturisme au fost laute de ape și duse la un kilometru distanță. Nu au fost raportate victime.

Nivelul apei pârâului Sărata a crescut, duminică seară, în urma unei ploi torenţiale, o viitură puternică formându-se în localitatea Vâlcăneşti din judeţul Prahova.