România măturată de furtuni puternice. Ploi torenţiale în mai multe judeţe

După câteva zile cu temperaturi ridicate, România a fost măturată de furtuni puternice. Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară, dar cel mai grav a fost în județul Iași. Aici au fost emise 5 mesaje Ro Alert, iar oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească în case. În judeţul Hunedoara un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger. 

09 aug. 2019, 05:28
România măturată de furtuni puternice. Ploi torenţiale în mai multe judeţe

Furtuna a făcut victime la Sarmizegetusa Regia. Un bărbat de 47 de ani, care făcea parte din dispozitivul de pază al sitului, a murit după ce a fost lovit de trăsnet. Alte două persoane, doi soți care vizitau situl arheologic, au fost răniți și au ajuns la spital în urma furtunii cu descărcări electrice.

Vremea rea s-a dezlănțuit și a făcut prăpăd la Iași. Vijelia a adus și grindină, iar localnicii au fost sfătuiți de autorități să găsească adăpost din calea intemperiilor. Pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor cazuti pe carosabil. De asemenea, rafalele puternice au pus la pământ mai mulți stâlpi de electricitate și telefonie. În același timp, străzile din oraș au fost inundate iar mai mulți șoferi au rămas blocați în trafic.

Furtuna a făcut ravagii și în Brașov. Străzile au fost acoperite de apă, iar participanții la trafic au avut mari bătăi de cap.

A plouat puternic și în Bistrița Năsăud. Vremea i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Domnești și Mărișelu. O furtună de nici trei minute a luat pe sus două acoperișuri și le-a dus la câteva zeci de metri.

Vântul puternic a sumuls din rădăcini mai mulți copaci și la Sibiu. De asemenea, în localitatea Daia un acoperiș a fost distrus de rafalele puternici pomopierii au intervenit după ce mai mulţi stâlpi de electricitate au căzut pe şosea.

În urma vijeliei un autoturism a fost avariat dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.