România a fost reprezentată la Baku de Preşedintie, Guvern şi Casa Regală

Nu doar premierul Victor Ponta a asistat, vineri dupa-amiaza, in Azerbaidjan, la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku. La acelasi eveniment, Romania a fost reprezentata si de Presedinţie, prin consilierul prezidential Andrei Muraru, dar si de Casa Regala, prin principele Nicolae.

RomaniaTV.net
13 iun. 2015, 15:08
România a fost reprezentată la Baku de Preşedintie, Guvern şi Casa Regală

Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat, vineri, ca a decis sa nu mai mearga la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, dupa ce a constatat ca liderii din UE sunt reprezentati la un nivel foarte redus.

„Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg”, a spus Mihalache la Realitatea TV.

Dan Mihalache recunoaste ca nu a avut o problema cu prezenta lui Vladimir Putin sau a lui Alexandr Lukasenko la acest eveniment. Seful Cancelariei Prezidentiale nu a participat pentru simplul fapt ca nivelul de reprezentare diplomatica al Presedintiei ar fi fost prea mare in comparatie cu partenerii din UE. Prin urmare, alaturi de presedintii Rusiei, Belarusului sau Turciei, din partea Presedintiei Romaniei a fost prezent consilierul Andrei Muraru.

De asemenea, principele Nicolae a fost alaturi de sportivii romani la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku.

Potrivit unui comunicat al Secretariatului Regal al Palatului Elisabeta, nepotul Regelui Mihai efectueaza, in zilele de 11-13 iunie, o vizita oficiala in Azerbaidjan, cu ocazia Jocurilor Europene.