România a îngheţat: CEA MAI FRIGUROASĂ dimineaţă de toamnă

România a îngheţat, pur şi simplu, miercuri dimineaţă, temperaturile coborând sub zero grade Celsius aproape în toată ţara.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 07:05
România a îngheţat: CEA MAI FRIGUROASĂ dimineaţă de toamnă

Dimineaţa zilei de miercuri a fost cea mai friguroasă înregistrată în acest sezon rece. Cel mai frig a fost în Bozovici şi Petroşani, unde la ora 7.00 termometrele arătau minus 6 grade, mai frig chiar şi decât la Miercurea Ciuc, oraş recunoscut drept polul frigului în România, unde se înregistrau minus 5 grade celsius.

Peste noapte a fost şi mai frig, minimele ajungând şi până la minus 9 grade în zonele montane. În judeţul Suceava, în zona montană s-a semnalat îngheţ la sol, iar în zona localităţii Câmpulung Moldovenesc, unde a fost lapoviţă şi ninsoare, chiar s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea drumurilor.

La ora 8.00 se înregistrau -6 grade Celsius la Petroşani, -4 grade la Sinaia şi Blaj şi -7 grade la Călimani şi Stâna de Vale.

Mulţi şoferi care au vrut să plece dimineaţă cu maşinile spre serviciu s-au trezit că trebuie să-şi cureţe geamurile de gheaţă.

Totuşi, în ciuda frigului năpraznic de dimineaţă, pentru orele amiezii meteorologii au anunţat maxime de peste 10 grade în toată ţara.

Joi, se încălzeşte simţitor. Vor fi şi 20 de grade în sud-estul ţării, pe când în depresiuni, mercurul se va opri la 10 grade în termometre, la amiază. Vineri, doar dimineaţă vom mai tremura puţin. În zonele joase va apărea şi ceva ceaţă, însă, la amiază, aşteptăm temperaturi ridicate, de la 16 grade la 22 de grade. CITEŞTE ŞI PROGNOZA PE URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI