România a ÎNVINS Serbia în Fed Cup. Sorana Cârstea: „Suntem foarte unite”

Echipa României şi-a asigurat accederea în a doua Grupă Mondială a Fed Cup, după ce conduce Serbia, scor 3-1, în urma victoriei obţinută de Sorana Cîrstea, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, în meciul cu Bojana Jovanovski. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2014, 17:37
România a ÎNVINS Serbia în Fed Cup. Sorana Cârstea: „Suntem foarte unite”

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Arenele BNR din Bucureşti, că înseamnă mult pentru echipa României să revină după o pauză de 15 ani în Grupa Mondială II a Fed Cup.

”Înseamnă mult pentru noi să revenim în Grupa Mondială II după o pauză de 15 ani. În plus, am reuşit acest lucru de Paşte şi am adus bucurie în sufletele românilor. Aşteptăm cu nerăbdare provocările care vor urma”, a spus Cîrstea.

”Am fost prima oară în această poziţie de a juca acasă Fed Cup şi de a aduce punctul decisiv echipei. În setul al doilea, la scorul de 5-2 (cu Bojana Jovanovski, n. red.) m-au copleşit emoţiile şi de aceea am cedat setul, dar în tenis nu e timp de pierdut, am tras învăţămintele în decisiv, m-am adaptat şi am reuşit să câştig. Am pus presiune pe mine, dar am rămas totuşi concentrată şi am fost mai liniştită în setul decisiv”, a adăugat Sorana, aflată pe locul 27 în clasamentul WTA. ”Am intrat liniştită în meci şi am fost aşa până la 5-2 în setul al doilea, când mi-am dorit foarte mult să aduc punctul decisiv României. Asta este frumuseţea sportului, tu urcă şi te coboară”, a menţionat Sorana. 

Jucătoarea de 24 de ani a încercat să exprime sentimentele pe care le-a încercat: ”Este un moment altfel pentru mine, joc într-o echipă, joc pentru România. Este o bucurie împărţită cu fetele, suntem foarte unite, o adevărată echipă şi asta contează în Cupa Federaţiei”.

Sorana Cîrstea a precizat că ”în Grupa Mondială II sistemul e un pic diferit faţă de Cupa Davis, sunt opt echipe, vom vedea cu cine vom pica, dar vrem să jucăm din nou acasă. Nu ne gândim departe, vom lua meci cu meci”. 

Cîrstea a avut cuvine frumoase şi despre spectatori, care au susţinut-o tot timpul: ”Pentru noi nu există sărbători, dar am fost surprinsă de cât de multă lume a venit la meci de Paşte. I-am simţit aproape, i-am simţit în teren cu mine şi cât îşi doresc victoria”. 

”Mâine (luni, n. red.), la 06,30 avem avion spre Stuttgart, dar acum sunt euforică după victoria din Fed Cup. Lumea spune că victoriile din Fed Cup ajută foarte mult în circuitul WTA, însă la Stuttgart sunt ultima acceptată pe tablou şi nu am aşteptări foarte mari. Acum avem de făcut recuperare, bagaje, contează mai puţin ce simţim noi şi mai mult bucuria pe care am adus-o românilor. Vom avea timp să sărbătorim”, a mai spus Cîrstea. 

Sorana s-a referit şi al turneul WTA din luna iulie de la Bucureşti: ”Turneul WTA de la Bucureşti, din luna iulie, înseamnă enorm pentru noi, a fost adus pentru mine, pentru Simona, pentru Monica, Irina şi restul companiei. Sper să reuşim să facem multe bucurii în iulie. Uneori ne iese, alteori nu, am ajuns la un nivel foarte înalt şi e greu, dar suporterii trebuie să fie alături de noi”. 

La rândul său, Bojana Jovanovski a declarat că ”publicul român a fost gălăgios, dar a susţinut-o pe Sorana, cum era normal. Eu am fost concentrată pe jocul meu şi nu am dat importanţă. A fost greu pentru mine acest meci, iar la 5-2 pentru Sorana în setul secund am fost şi un pic norocoasă. În setul al treilea am jucat bine amândouă, dar Sorana a fost mai bună. Mi-a fost greu să joc două meciuri într-o zi şi mă simt foarte obosită”. 

Jovanovski este sigură că Serbia va reveni în elita tenisului feminin mondial: ”Avem o echipă bună şi cred că vom reveni repede în Grupa Mondială”.