România a mai pierdut unul dintre marii doctori. A făcut stop cardiac la 67 de ani

Doliu in lumea medicala la Timisoara. Unul dintre cei mai pretuiti medici s-a stins fulgerator, miercuri seara. Este vorba despre fostul sef al Serviciului de Ambulanta Timis, doctorul Iancu Leonida, care s-a stins la nici un an de la ieşirea la pensie.

16 feb. 2023, 12:11
România a mai pierdut unul dintre marii doctori. A făcut stop cardiac la 67 de ani

Doliu în lumea medicală la Timișoara. Iancu Leonida, unul dintre ce i mai apreciați medici s-a stins miercuri seară. Medicul a decedat la vârsta de 67 de ani, în urma unui stop cardio respirator.

Iancu Leonida a condus Serviciul de Ambulanta Timis vreme de 27 de ani dedicandu-si viata medicinei de urgenta si salvarii de vieti omenesti. A coordonat echipajele de salvare in vremuri foarte grele si marcate de lispuri si probleme si mai apoi in pandemie cand a facut totul pentru ca medicii si asistentii sa ajunga cat mai grabnic la cei suferinzi.

Doliu în lumea medicală! A murit academicianul Ovidiu Bojor, cel mai cunoscut fitoterapeut român

In martie 2022, Iancu Leonida iesise la pensie. „Suntem profund îndurerați de aflarea veștii trecerii în neființă a medicului Leonida, fostul șef al Serviciului de Ambulanță Timiș. Dedicat trup și suflet meseriei nobile de a salva vieți, domnul doctor Iancu Leonida a fost unul dintre acei profesioniști care și-au dedicat întreaga viață medicinei de urgență. Implicarea negreșită în multitudinea de misiuni dificile ale salvării vieții celor suferinzi au creionat în timp imaginea palpabilă a unui adevărat salvator, cu respect nemărginit pentru pacienți dar și pentru meserie”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență din Timişoara.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Doliu în învățământul românesc. A murit profesorul Emil Dumitrescu. După pensionare dădea lecții de matematică pe internet