România a semnat un nou parteneriat cu Franța. Anunțul ministrului Apărării, Vasile Dîncu

Vești importante pentru țara noastră, în contextul conflictului militar din Ucraina. România a semnat un nou parteneriat cu Franța, în urma vizitei președintelui Emmanuel Macron, la Constanța.

16 iun. 2022, 09:22
România a semnat un nou parteneriat cu Franța. Anunțul ministrului Apărării, Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat semnarea unui nou angajament între România și Franța. Documentul are în vedere cooperarea ministerelor Apărării dintre cele două state în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente de ultimă generație.

Scrisoarea de intenție a fost semnată de către Vasile Dîncu și omologul francez, Sebastien Lacornu.

„În prezența prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, am semnat împreună cu omologul francez o scrisoare de intenție privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră”, a scris social-democratul, miercuri, pe Facebook.

 

Anunțul lui Vasile Dîncu, după întâlnirea cu oficialii din Franța

 

Agenda discuțiile dintre Vasile Dîncu și omologul francez s-a concentrat pe cooperarea bilaterală din cele două țări, dar și din cadrul NATO și UE. De asemenea, a fost abordat noul Concept Strategic al NATO, plus deciziile care vor fi asumate în viitor, de miniștrii Apărării din statele aliate.

„Am mulțumit omologului meu pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România; este un demers extrem de valoros pentru securitatea întregii Alianțe.

Am transmis aprecieri pentru rezultatele pozitive înregistrate de Franța pe timpul Președinției Consiliului UE, care urmează să se încheie la finalul acestei luni, cu repere importante pentru consolidarea rolului Uniunii”, a mai menționat Vasile Dîncu.

 

Emmanuel Macron, mesaj ferm cu privire la Rusia

 

Miercuri, în cadrul vizitei la Constanța, Emmanuel Macron a atenționat că statele europene nu trebuie să intre într-un conflict militar cu Rusia.

„În fața războiului hotărât de Rusia împotriva Ucrainei, poziția Franței și a Europei e clară din prima zi – am spus să facem totul pentru a împiedica acest război și pentru a sancționa clar Rusia.

(…) Geografia este încăpățânată și Rusia va rămâne acolo unde este. Este o putere de temut și noi nu dorim un război cu poporul rus și nu dorim să-l nimicim mâine

Pentru ca Ucraina să câștige și războiul să înceteze trebuie să negociem. Zelenski trebuie să negocieze cu Rusia. Și noi, europenii, vom fi prezenți la această masă aducând garanții de securitate”, a declarat Emmanuel Macron.