România a trecut duminică la ora de iarnă

În ultimul weekend din luna octombrie, ceasurile s-au dat înapoi cu o oră. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 a devenit ora 3.00. Şi transportul feroviar de călători a trecut duminică la ora de iarnă.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 07:03
România a trecut duminică la ora de iarnă

CFR Călători a anunţat că trenurile au plecat din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie, ora 4.00, care a devinit ora 3.00, potrivit Agerpres.

În noaptea de 29/ 30 octombrie 2011, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00, au plecat la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, au oprit în staţiile din parcurs stabilite, unde au staţionat până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au avut de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală, şi-au continuat mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie 2011, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile au circulat după orarul din mersul de tren în vigoare.