România, afectată de un nor uriaş de praf saharian. Cât timp va dura fenomenul

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un comunicat cu privire la faptul că circulația aerului va favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, inclusiv deasupra României.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 13:00
România, afectată de un nor uriaş de praf saharian. Cât timp va dura fenomenul

Începând din seara zilei de luni (11 mai), circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara. Este vizat şi Bucureştiul

În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți (11/12 mai) în vest, nord-vest și în centru, iar, îndeosebi în prima parte a zilei de marți (12 mai), în zonele de deal și de munte precum și în centrul și nord-estul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 


loading...