România ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani din vară

România ar putea începe în această vară vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă.

04 mai 2021, 15:46
România ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani din vară

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi, într-un conferinţă de presă la Guvern, că există o perspectivă ”clară”, din această vară, să înceapă imunizarea împotriva SARS-COV 2 a copiilor cu vârste între 12 – 15 ani cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

Gheorghiţă a amintit că Pfizer/BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ce trebuie să ştie românii imunizaţi cu acest ser

 

Vaccinul Pfizer pentru copii urmează să primească autorizaţia în SUA

Vaccinul Pfizer pentru copii

ar urma să primească autorizaţia de utilizare de urgenţă în SUA. Reprezentanţii companiei farmaceutice spun că serul este destinat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, a precizat un oficial guvernamental american, citat de CNN.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, transmite CNN.