Încă trei medalii la înot pentru România. Aur pentru Bianca Costea și David Popovici, bronz pentru Stancu la Campionatele Mondiale pentru juniori din Peru

David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru. De asemenea, Bianca Costea, în vârstă de 17 ani, a luat aurul la 50 de metri liberi, iar Vlad Stancu, 17 ani, bronzul la 1.500 de metri liber, a transmis Federația Română de Natație.

05 sept. 2022, 08:40
Încă trei medalii la înot pentru România. Aur pentru Bianca Costea și David Popovici, bronz pentru Stancu la Campionatele Mondiale pentru juniori din Peru

David Popovici a încheiat cursa în 47,13, al 4-lea cel mai bun timp al probei din anul 2022. Înotătorul român deține titlurile mondiale și europene la seniori.

David Popovici deține și recordul mondial la această probă stabilit Europenele din această vară de la Roma, 46,86. Pe următoarele locuri s-au clasat croatul Jere Hribar, cu timpul 49,37 şi cipriotul Nikolas Antoniou, cu timpul 49,91.

David Popovici încheie Mondialul de juniori din Peru cu 4 medalii: aur la 200 de metri liber aur la 100 de metri liber aur la ștafeta de 4X100 de metri liber masculin (alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu) argint la ștafeta de 4X100 de metri liber mixt (alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu).

„Mulțumesc pentru că ne-ați primit (n.r. organizatorii) și ați avut grijă de noi. Publicul a fost foarte bun, gălăgios. Vă aplaud și vă mulțumesc pentru că ne-ați susținut” – David Popovici, după finala probei de 100 m liber.

România, rezultate extraordinare la Mondialele pentru juniori de la Lima:

  • aur la 100 m liber masculin (David Popovici)
  • aur la 200 m liber masculin (David Popovici)
  • aur la 50 m liber feminin (Bianca Costea)
  • aur cu ștafeta masculină de 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu)
  • argint la 400 m liber masculin (Vlad Stancu)
  • argint cu ștafeta mixtă de 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu)
  • bronz la 800 m liber masculin (Vlad Stancu)
  • bronz la 1.500 m liber masculin (Vlad Stancu).

Bianca Costea

Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. Calificată doar cu al 5-lea timp, sportiva „tricoloră” a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală.

Vlad Stancu

Vlad Stancu a cucerit și el o nouă medalie la Lima, cea de bronz, la proba de 1.500 m liber. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min. Este a treia medalie pentru sportiv la Campionatul Mondial de Natație pentru Juniori, după argintul la 400 de metri liber și bronzul la 800 de metri liber.

Citește și Încă un român, în finala Mondialului de Juniori, alături de David Popovici, la proba de 100 de metri liber! Cine este noul star din natație

Citește și David Popovici, medalie de argint cu echipa României la ştafeta de 4×100 liber