România, atacată cibernetic de Rusia. General SRI: „Am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”

România, atacată cibernetic de Rusia. Anunțul a fost făcut de Anton Rog, șeful centrului Cyberint al SRI, într-un interviu pentru ”România, te iubesc!”. Generalul spune că Serviciul Român de Informații cunoștea dinainte ziua invaziei, și și-a pus informaticienii în alertă.

02 apr. 2022, 08:47
România, atacată cibernetic de Rusia. General SRI: „Am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”
România, atacată cibernetic de Rusia

România, atacată cibernetic de Rusia. Un război hibrid dus departe de ochii lumii, este deja în desfășurare atât în Ucraina, cât și în țările NATO: Războiul Cibernetic, unde inclusiv România este atacată.

România, atacată cibernetic de Rusia

Zeci de informaticieni au misiunea să protejeze 61 de ministere, dar și companii de stat cum ar fi Transgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Transelectrica. Infrastructură critică a României.

Citeşte şi: OMV nu vrea să plătească în ruble gazul rusesc. Şeful companiei austriece îl sfidează pe Putin şi regretă miliardele investite în Rusia. „Am evaluat greşit riscul”

În perioada de începere a conflictului din Ucraina și pe perioada desfășurării lui am descoperit că încă un actor cibernetic statal din agresorul zonei estice și a Ucrainei încearcă să își facă prezența în ministere din Guvernul României. Mă refer la Rusia.

Ce se întâmplă, spre exemplu, dacă se oprește energia electrică 3 zile în București? Benzinăriile nu mai pot funcționa, se blochează fluxurile de aprovizionare, într-o zi și jumătate ar scădea peste tot temperaturile în casă”, a declarat generalul Anton Rog – șeful Centrului Național Cyberint SRI, potrivit Stirileprotv.ro.

Pe zona de spionaj cibernetic, România este și a fost atacată constant. Cel puțin, Serviciul Român de Informații a știut ziua în care începe conflictul, pe baza propriilor evaluări și pe baza datelor primite de la parteneri, sigur n-a știut ora și minutul.

Ce am făcut , cu mai mult timp înainte, am început să lucrăm în registru de permanentă 24/7, am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”, a mai declarat generalul SRI.