Tricolorii au spulberat Bosnia, în ultimul meci din Liga Naţiunilor. Victoria e inutilă, am retrogradat în eşalonul 3

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C.

26 sept. 2022, 21:40

România – Bosnia-Herţegovina LIVE VIDEO ONLINE PRIMA TV. Meciul va avea loc pe stadionul Giuleşti, de la ora 21.45 şi, conform frf.ro, se va juca cu casa închisă. Partida va fi transmisă de Prima TV.

Din păcate, în celălalt meci al grupei, Finlanda conduce în Muntenegru cu 2-0, iar România rămâne pe ultimul loc în grupă.

1-0 min. 38 GOL Denis Man

2-0 min. 74 GOL George Puşcaş

2-1 min. 77 GOL Dzeko

3-1 min 79 GOL Raţiu

România: I. Radu – Raţiu, Ad. Rus, Burcă, Bancu – R. Marin, Olaru, Stanciu – Man, Alibec, Sorescu

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Manea, Camora, T. Băluță, Boloca, Tănase, Cicâldău, Cordea, Fl. Coman, G. Pușcaș

Absent: M. Marin (suspendat)

Selecționer: Edi Iordănescu

Bosnia: Sehic – Susic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac – Cimirot, Bseic – Stevanovic, Hadziahmetovic, Demirovic – Dzeko

Rezerve: Piric, Vasilj, Dedic, Milicevic, Serbecic, Gojak, Duljevic, Danilovic, Hotic, Prevljak, K. Kodro Absent: Pjanic

Selecționer: Ivailov Petev

România – Bosnia-Herţegovina LIVE VIDEO ONLINE PRIMA TV.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că la echipa naţională este nevoie de continuitate, el subliniind că meciul cu Bosnia, ultimul din Liga Naţiunilor, va fi unul disputat, cu „adversar degajat”.

”Ne-am demonstrat că putem să funcţionăm bine în echipă, am demonstrat că putem avea şi iniţiativa, am avut multe momente bune. Când interpretezi jocul cum trebuie, putem produce un fotbal bun. Pot spune că dacă analizăm toate cele 5 jocuri, exceptând dublă manşă cu Muntenegru, care ne-a pus la pământ, echipa a avut trei jocuri bune. În Bosnia meritam cel puţin un punct, cu Finlanda acasă am câştigat, iar in retur ar fi trebuit să câştigăm. Prioritatea pentru noi este acum victoria la ultimul meci cu Bosnia. În noiembrie trebuie să fie jocurile consolidării. Cu Finlanda mi s-a părut că am regăsit spiritul, o altă mentalitate, alt curaj, încredere şi preocupare. Trebuie să plecăm de la faptul că am arătat o altă imagine şi rrebuie să consolidăm acest lucru. Cu Bosnia va fi un joc disputat, cu un adversar care va veni degajat, dar şi mai motivat decât ne aşteptăm”, a declarat Iordănescu.

Radu Banciu, un nou derapaj la adresa Simonei Halep: „Nu se ducea singură la duş! Imaginați-vă că îi dați un mesaj Simonei, la 12:45: iubi, te aștept cu homarul. Și nu îți răspunde până l 13:12, să zic”

Selecţionerul consideră că la echipa naţională este nevoie de continuitate. „Consider că la echipa naţională puteau fi şi alte nume de selecţioner. Consider că antrenorii români sunt foarte buni, am călătorit foarte mult mai demult, am interacţionat cu mulţi antrenori, iar românul lucrează ştiin’ific, analitic. Voiam să spun că nu este drept ca de la prima acţiune, cu două jocuri amicale, deja discutam de viitor, de antrenor, cât va sta. Cred că am arătat disponibilitate totală opiniei publice şi mass media, dar când depăşim p anumită graniţă şi apar jigniri, depăşeşte capacitea mea de înţelegere. Dacă iubepti cu adevărat ţara şi echipa naţiona;ă, eşti critic, dar au fost lucruri care descalifică pe unii. Iordănescu, unde a fost, a muncit, în 12 ani am lucrat cu peste 500 de jucători, am parcurs etape fireşti. Când sunt analizat eu, ar trebui mai multă obiectivitate. Puţină toleranţă, încredere…Important este să aducem trei puncte în acest ultim joc, Cred că trebuie să fie continuitate, aş fi spus asta şi dacă era altcineva în locul meu, dar după această acţiune este normal să ne aşezăm, să discutăm, echipa naţională este primordială. Când vezi ce se întâmplă cu 1, 2, 3 selecţioneri înaintea ta, te aştepţi la orice. dacă nu lucrăm în echipă şi ne punem piedici în continuu, acest scenariu va continua la infinit”, a mai spus selecţionerul Iordănescu.

Pentru meciurile din septembrie, selecţionerul Edward Iodănescu a convocat următorul lot:

PORTARI: Ionuţ Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuţ Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAŞI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguş (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANŢI: George Puşcaş (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanţa, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Meciul va fi arbitrat de turcul Halil Umut Meler, ajutat de asistenţii Cevdet Komurcuoglu şi Ibrahim Caglar Uyarcan.

Asistenţi VAR vor fi Mete Kalkaavan şi Abdulkadir Bitigen, iar rezervă Yaşar Kemal Ugurlu.

Potrivit FRF, Halil Umut Meler este arbitru FIFA din 2017, fiind promovat în categoria Elite în acest an. El a arbitrat selecţionata României în preliminariile pentru EURO 2020, când tricolorii au învins Insulele Feroe cu 4-1, la Cluj-Napoca, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Cristiano Ronaldo a rămas nr. 1 pe Instagram: sumă uriaşă primită pentru o postare! Cine intră în TOP 10

Niciun jucător din lotul bosniacilor nu evoluează în campionatul intern! Selecționerul adversarei noastre din această seară, Ivaylo Petev, a convocat 27 de fotbaliști pentru cele două meciuri din luna aceasta. Absolut toți evoluează în străinătate, în Germania, Italia, Belgia, Franța, Turcia, Ungaria, Serbia, Cipru, Elveția, Portugalia, Norvegia, Suedia. În absența suspendatului Pjanic, cel mai ”scump” jucător bosniac, valoarea lotului este de puțin peste 70 de milioane de euro.

În Liga B, Grupa 3, România este pe ultimul loc, cu 4 puncte obţinute în cinci meciuri. Lider este Bosnia, cu 11 puncte, pe locul doi este Muntenegru – 7 puncte şi pe trei se află Finlanda – 5 puncte.

La finalul etapei de luni, câştigătoarea grupei va promova în Liga A şi echipa de pe locul 4 va retrograda în Liga C.

România va evolua în echipamentul galben, în timp ce Bosnia-Herţegovina va juca în echipament albastru la meciul de luni seară, din Liga Naţiunilor, de pe stadionul Giuleşti, informează frf.ro.

Potrivit susei citate, România va disputa meciul în echipamentul de acasă, tricou galben, şort alb, jambiere galbene.

Meciul este unul cu risc ridicat, motiv pentru care vor fi luate măsuri suplimentare în ceea ce priveşte accesul în incinta stadionului. Aşadar, suporterii sunt rugaţi să se prezinte mai devreme, accesul acestora fiind permis începând cu ora 19:15, anunţă FRF.

Partida care începe la ora 21.45 se va disputa cu casa închisă şi este transmisă de Prima TV. Este ultimul meci al României în actuala ediţie a Ligii Naţiunilor.

Liga Naţiunilor: S-au stabilit primele două calificate în semifinale. Croaţia a câştigat în Austria, iar austriecii au retrogradat în Divizia B. Turcia a pierdut în Insulele Feroe

Echipa naţională a Croaţiei a învins duminică, scor 3-1, echipa Austriei şi a câştigat grupa 1 din Divizia A a Ligii Naţiunilor, în timp ce echipa austriacă a retrogradat în Divizia B. Echipa Turciei a promovat în grupa B, dar a pierdut în Insulele Feroe cu scorul de 1-2.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Austria şi Croaţia au jucat deschis la Viena, unde oaspeţii au deschis scorul, dar gazdele au egalat rapid. Croaţii au marcat însă de două ori în repriza secundă şi trimit Austria în Divizia B, în timp ce ei câştigă grupa 1 cu 13 puncte. Franţa s-a salvat de la retrogradare, deşi a pierdut în Danemarca, dar a profitat de înfrângerea Austriei.

Şi Ţara Gallor a retrogradat în Divizia B, după ce a făcut un singur punct în grupa a 4-a. Olanda a câştigat această grupă, cu 16 puncte.

Olandezii şi Croaţia s-au calificat în semifinalele Ligii Naţiunilor.

 

Turcia a reuşit să promoveze în Divizia B, dar a pierdut surprinzător în Insulele Feroe, unde gazdele au condus şi cu 2-0.

Rezultatele complete înregistrate duminică în Liga Naţiunilor:

Divizia A:

Grupa 1: Danemarca – Franţa 2-0 (Dolberg 34, Skov Olsen 39); Austria – Croaţia 1-3 (Baumgartner 9 / Modric 6, Livaja 69, Lovren 72)

Grupa 4: Ţara Galilor – Polonia 0-1 (Swiderski 58); Ţările de Jos – Belgia 1-0 (van Dijk 73)

Divizia C:

Grupa 1: Insulele Feroe – Turcia 2-1 (V. Davidsen 51, Edmundsson 59 / Serdar Gurler 89); Luxemburg – Lituania 1-0 (Rodrigues 89)

Grupa 3: Azerbaidjan – Kazahstan 3-0 (Marochkin 66 autogol, Ozobic 74, Nuriiev 90+1); Slovacia – Belarus 1-1 (Zrelak 65 / Bakhar 45)

Divizia D:

Grupa 1: Moldova – Liechtenstein 2-0 (Stînă 90+2, 90+4); Andorra – Letonia 1-1 (Rosas 88 / Gutkovskis 50)