România, campioană europeană la accidente rutiere. Un bărbat şi fiul său de 9 ani au murit, după ce ATV-ul cu care circulau s-a izbit de un stâlp

Un bărbat şi fiul acestuia în vârstă de nouă ani au murit, duminică după amiază, după ce ATV-ul condus de bărbat s-a izbit violent de un stâlp, pe o stradă din localitatea Cosoba. Bărbatul care conducea ATV-ul nu avea permis de conducerea pentru nicio categorie de autovehicule. Tot duminică, un bărbat a ajuns la spital în stop cardio-respirator după ce o mașină a lovit un food-truck

28 mai 2023, 18:47
România, campioană europeană la accidente rutiere. Un bărbat şi fiul său de 9 ani au murit, după ce ATV-ul cu care circulau s-a izbit de un stâlp

Un bărbat şi fiul acestuia în vârstă de 9 ani și-au pierdut viața, duminică după-amiază, în localitatea Cosoba din județul Giurgiu. ATV-ul condus de bărbat s-a izbit violent de un stâlp.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, iar, din primele cercetări, a reieşit faptul că, un bărbat de 43 de ani, din comuna Cosoba, în timp ce conducea un ATV, având ca pasager pe fiul său, de 9 ani, ar fi intrat într-un stâlp, pe strada 12 Fraţi, din localitate. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat decesul ambelor persoane”, a comunicat IPJ Giurgiu.

Citește și: Un tânăr de 23 de ani, în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un cal

Verificările făcute de poliţişti în baza de date au arătat faptul că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma accidentului, poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Citește și: Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Trucul dezvăluit de Titi Aur

Și tot duminică, un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce o mașină a intrat într-un food truck în zona Academiei Militare din București. În momentul accidentului, victima participa la un târg în zona Cotroceni.

 

România se află în fruntea clasamentului în Europa la cele mai multe accidente produse zilnic

În 2022 s-au produs, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma acestor accidente, în fiecare zi, au decedat, în medie, patru români. Cele mai multe s-au produs în București, apoi în județele Iași, Cluj, Constanța, Suceava și Mures, potrivit Digi 24.

Cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere, în România, s-au înregistrat pe raza județelor Bacău, Dolj și Prahova. Cele mai mult accidente rutiere produse în Romania au avut loc pe timpul zilei, 73% dintre ele, și 87% din totalul lor, pe carosabil uscat.