România clocoteşte sub soarele arzător. În tramvaie şi autobuze se înregistrează peste 40 de grade Celsius

România clocoteşte, iar asfaltul din marile oraşe se topeşte. Camera cu termoviziune arată că în plină zi, la soare, este foarte greu de respirat chiar şi câteva minute. În tramvaie şi autobuze sunt înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, informează România TV.

29 iul. 2016, 15:01
România clocoteşte sub soarele arzător. În tramvaie şi autobuze se înregistrează peste 40 de grade Celsius

La orele prânzului, temperaturile din Bucureşti sunt de-a dreptul insuportabile. În mijlocul Capitalei, ele sunt resimţite la peste 45 de grade Celsius.

Cea mai mare problemă o au bucureştenii nevoiţi să circule cu mijloace de transport în comun. Camera cu termoviziune amplasată într-un autobuz din mijlocul Capitalei arată o temperatură de peste 41 de grade Celsius. RATB are în dotare în jur de 1.000 de autobuze, însă puţin peste 600 sunt în circulaţie. Multe dintre acestea nu au aer condiţionat.

Cuptoare pe roţi sunt şi tramvaiele. Tramvaiele din Bucureşti nu sunt dotate cu aer condiţionat şi din acest motiv orice călătorie este un adevărat coşmar. Călătorii sunt disperaţi şi spun că se circulă în condiţii inumane.

La orele prânzului, şi în autoturismele personale temperatura este incredibil de ridicată.

Dacă totuşi trebuie să ieşiţi din case şi să înfruntaţi aerul saharian aveţi grijă ce haine purtaţi. Acestea trebuie să fie deschise la culoare, să vă acoperiţi capul cu pălării şi neapărat să consumaţi peste trei litri de apă pe zi.

Citeşte şi Zeci de hectare de culturi, distruse de secetă VIDEO


loading...