ROMÂNIA – COLUMBIA: 2-3 În amintirea Cupei Mondiale SUA 1994

Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei naţionale a Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid.

26 mart. 2024, 14:46
ROMÂNIA – COLUMBIA: 2-3 În amintirea Cupei Mondiale SUA 1994

ROMÂNIA – COLUMBIA 2-3. Columbia a dominat meciul şi a deschis scorul încă din minutul 5, prin Jhon Cordoba, care a înscris cu o lovitură de cap. În minutul 36 Stanciu şi Marius Marin s-au încurcat şi după o pasă cu călcâiul, Jhon Arias a marcat pentru 2-0.

Horaţiu Moldovan a intervenit excelent în minutele 52 şi 66, dar portarul tricolorilor nu a mai avut ce face la şutul lui Yaser Asprilla, din minutul 80.

Pe final, românii au făcut pressing în preajma careului advers, iar Ianis Hagi a recuperat balonul şi a înscris primul gol pentru elevii lui Edi Iordănescu. Tricolorii au mai înscris odată, în minutul 90+4, când Man a pasat şi Florin Tănase a redus din diferenţă, dar s-a încheiat 3-2 pentru sud-americani, după o partidă în care România a fost periculoasă doar în ultimele cincisprezecee minute.

ROMÂNIA – COLUMBIA LIVE VIDEO Antena 1: 2-3

Min. 82: GOL ROMÂNIA, 2-3, Gol Draguş

Min. 82: GOL ROMÂNIA, 1-3, Hagi reduce din handicap, momente bune de joc pentru România

Min. 79: GOL COLUMBIA, 0-3, Aprilla modifică tabela la scor de neprezentare

Min. 35: GOl COLUMBIA, 0-2, Arias majorează scorul după un călcâi magnific al lui Munoz

min. 6: GOL COLUMBIA, Jhon Córdoba deschide scorul cu o lovitură de cap de pe 6 metri. Andrei Burcă, omul care îl avea în marcaj, nu a avut reacție.

ROMÂNIA – COLUMBIA LIVE VIDEO Antena 1

Columbia – România, echipele probabile
Columbia: Ospina – S. Arias, Lucumi, Cuesta, Mojica – Rios, Lerma – J. Arias, J. Rodriguez, L. Diaz – Borre
Rezerve: Vargas, Munoz, Mina, Mosquera, Castano, Portillas, Carrascal, Aprilla, Poveda, Cordoba, Cassierra
Selecționer: Nestor Lorenzo

România: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin, Stanciu, Olaru – Moruțan, Alibec, Drăguș
Rezerve: Niță, Aioani, Cr. Manea, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Opruț, Mihăilă, Hagi, R. Marin, Man, Racovițan, Sorescu, Olaru, Coman, Șut, Tănase
Selecționer: Edi Iordănescu

În reprezentativă se regăsesc numeroşi fotbalişti din campionatele de top ale lumii, precum Munoz şi Lerma (Crystal Palace), Duran (Aston Villa), Sinisterra (Bournemouth), Zapata (Torino), Lucumi (Bologna), Sanchez (Galatasaray), Barrios (Zenit), în frunte cu vedeta Luis Diaz de la Liverpool.

Stenograme şocante în cazul Rapid. Daniel Niculae către Bocciu: „Am vorbit şi cu Colţescu, a zis daţi, bă, cu ce vreţi!”
De trei ori România s-a duelat cu Columbia, ultima dată în 2006, un amical încheiat 0-0 la Chicago, în SUA. Dar de neuitat rămân, în ordine cronologică inversă, victoria cu 1-0 de la Lyon, grupele Cupei Mondiale din 1998, printr-un gol fantastic marca Adrian Ilie, şi succesul cu 3-1 din grupele World Cup 1994, cu reuşita de poveste a lui Gică Hagi.

Ambele victorii din duelurile oficiale au venit pentru România cu Anghel Iordănescu selecţioner, tatăl celui care astăzi ocupă această funcţie, Edward Iordănescu.

Tricolorii vor evolua, în premieră, în echipament roşu, cel de deplasare. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că jucătorii columbieni vor evolua în tricouri galbene.

La şedinţa tehnică de luni seară, organizatorii au anunţat că pentru amicalul Columbia – România s-au vândut deja peste 30.000 de bilete, dintre care peste 12.000 au fost achiziţionate de suporteri români. Casele de bilete de la Estadio Metropolitano vor fi deschise şi marţi, de la ora 10:00 şi până la ora de start a partidei.

Pentru acest meci, selecţionerul Edward Iordănescu are la dispoziţie următorii jucători:

PORTARI

Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIŢAN (Raków | Polonia, 0/0), Raul OPRUŢ (FC Hermannstadt), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);

MIJLOCAŞI

Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUŢAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ŞUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);

ATACANŢI

George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

Înainte de participarea la EURO 2024, România va mai disputa, în iunie, două partide amicale, ambele la Bucureşti, pe stadionul Steaua: marţi, 4 iunie, contra Bulgariei, şi sâmbătă, 8 iunie, împotriva reprezentativei din Liechtenstein.

ROMÂNIA - COLUMBIA LIVE VIDEO Antena 1

ROMÂNIA – COLUMBIA LIVE VIDEO Antena 1. Rafael Borre: ”Vom înfrunta o echipă care ne va face viața foarte grea!”,

Atacantul columbian Rafael Borre (28 de ani) este legitimat la Internacional, în Brazilia, dar sud-americanul a jucat și în Europa, la echipe precum Atletico Madrid, Eintracht Frankfurt și Villarreal.

Întrebat despre duelul România – Columbia, Borre și-a avertizat colegii și a mărturisit că partida se anunță una dificilă pentru sud-americani.

”Vom înfrunta o echipă care ne va face viața foarte grea, va fi un joc complicat și ne vom concentra. Ne gândim că va fi un meci greu. Vom avea nevoie de toate armele noastre pentru a obține o nouă victorie”, a spus Rafael Santos Borre, citat de colombia.as.com.

Ce schimbări pregătește Edi Iordănescu

După 1-1 cu Irlanda de Nord, în primul amical al anului, România joacă acum împotriva unei naționale mult mai puternice, Columbia, care e cu gândul la Copa America, turneu care începe în iunie.

Va fi al patrulea meci direct între cele două, românii având un palmares pozitiv. România s-a impus la CM 1994, 3-1, și CM 1998, 1-0, iar amicalul din 2006 s-a terminat la egalitate, 0-0.

Simona Halep recunoaşte că visul tuturor românilor este aproape imposibil: „Mi-aş dori foarte mult, dar nu vreau să-mi fac speranţe prea mari”
„Domnul Stoichiță m-a întrebat, după ce-a văzut două meciuri ale Columbiei, de ce am acceptat acest amical. Probabil, a fost impresionat de jocul Columbiei. Am spus da fără nicio ezitare pentru că-mi doresc provocări la cel mai înalt nivel, doar așa vom învăța.

La Madrid a fost un impuls mai mare pentru noi, știind ce comunitate importantă de români avem. Nu voi avea niciun regret indiferent de ceea ce va fi la meci: doar așa poți învăța, de la cei mai buni”, a spus Edi Iordănescu.