România cumpără avioane F16 second-hand din Portugalia VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 13:54 // Actualizat: Duminică, 23 Septembrie 2012 20:43 // Sursa: RTV.net

România va achiziţiona mai multe avioane F16 la mâna a doua din Portugalia. O echipă de experţi din cadrul Ministerului apărării a analizat oferta înaintată de statul portughez, iar hotărârea a fost luată. Conform ministrului Apărării, aeronavele corespund tuturor normelor din punct de vedere tehnic şi vor putea fi folosite de statul român timp de 20 de ani. "Avioanele la mâna a doua nu înseamnă acelaşi lucru cu o maşină la mâna a doua", susţine Corneliu Dobriţoiu.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat, sâmbătă, că avioanele vor fi cumpărate în cadrul unui acord guvernamental, fapt ce ar presupune că nu va fi necesară organizarea unei licitaţii.

Conform lui Dobriţoiu, aeronavele vor putea fi folosite încă 20 de ani şi au trecut prin toate verificările tehnice, astfel încât să corespundă din punct de vedere tehnic.

"Procesul acesta de proiectare a unei achiziţii în domeniul aviaţiei militare se derulează de peste cinci ani. S-au făcut analize comparate a tuturor produselor de pe piaţă, a preţurilor de achiziţii. S-a luat decizia într-un context fericit să organizăm tranziţia de la MIG-uri spre avioanele de genereaţia a cincea în cel mai eficient mod cu putinţă", a declarat ministrul Dobriţoiu, precizând că, în ciuda faptului că nu sunt noi, avioanele îşi vor dovedi eficienţa.

"Avioanele la mâna a doua nu înseamnă acelaşi lucru cu o maşină la mâna a doua. Se desface până la ultimele bucăţele de aripi. Când se reansamblează poate fi folosit în condiţii de siguranţă. Avioanele sunt foarte bine întreţinute. Răspundem tuturor directivelor UE, iar achiziţia făcându-se în spaţiul UE, nu mai presupune acele chinuitioare proceduri", a declarat ministrul Apărării.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 21:09
Votează email 0 email
...ani şi au trecut prin toate verificările tehnice, astfel încât să corespundă din punct de vedere tehnic. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
22 sep 20:21
Răspunde | Votează email 0 email
kiki
Flota lui Dobrita: 9 F-16 3rd-hand ! HA...
22 sep 20:10
Răspunde | Votează email 0 email
dan
F- 16 portugheze...

http://www.rumaniamilitary.ro/f-16-portugeze
22 sep 15:52
Răspunde | Votează email -1 email
Andrei
Romania este tara care a luptat pentru pace si libertate. Am aderat la Organizatiile Internationale, fiind convinsi ca toti avem acelasi tel. Cunoastem cu totii victimele razboaielor.Milioane de oameni care au murit, dar si distrugera economica, poluarea mediului, distrugere culturala.
Pentru ce sa cumparam avioane cand in Romania nu avem conditii civilizate pentru copii care marg la scoala.Am aderat la Uniunea Europeana cu speranta ca vom tehnologiza si moderniza locurile noastre de activitate, si vom putea si noi bucura de realizarile noastre. Dar, dezvoltarea noastra a fost intrerupta, prin politica de desfiintare a economiei romanesti. Azi avem nevoie sa folosim toate resursele care ne-au mai ramas in interesul poporului roman.Au trecut foarte multi ani cand dezamagirile au pus stapanire pe societatea romaneasca. Tratatele incheiate, atunci cand nu dau rezultate, este bine sa fie reanalizate.
Ne inarmam, provocam razboaie si dupa aceea numaram victimele. Experientele trecutului nu trebuie sa se mai repete. Romania, sa propuna un congres al PACII, in luna mai a fiecarui an, care sa se desfasoare la Palatul Parlamentului.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H