ROMÂNIA-DANEMARCA. Daum i-a luat banderola lui Dragoş Grigore. Cine va fi căpitan duminică, la Cluj

ROMÂNIA-DANEMARCA. Christoph Daum a decis să schimbe căpitanul pentru meciul cu Danemarca. Banderola nu va mai sta pe braţul lui Dragoş Grigore, ci va merge la Vlad Chiricheş. Daum spune că a simţit nevoia să facă această schimbare acum, mai ales că naţionala are mulţi lideri.

25 mart. 2017, 18:04
ROMÂNIA-DANEMARCA. Daum i-a luat banderola lui Dragoş Grigore. Cine va fi căpitan duminică, la Cluj

ROMÂNIA-DANEMARCA. Christoph Daum a simţit nevoia să schimbe liderul din vestiar. Selecţionerul României a decis să-i dea banderola pentru meciul cu Danemarca lui Vlad Chiricheş, cel care a fost căpitan şi la EURO 2016. Daum spune că nu este o decizie definitivă şi căpitanul se poate schimba de la un meci la altui, mai ales că naţionala are mai mulţi lideri în vestiar. ”Se poate întâmpla mereu, chiar şi într-un meci. Chiar şi în ziua meciului. Avem mulţi jucători care au experienţă. Gardoş, Săpunaru, Pintilii… care se comportă ca nişte căpitani. Am o relaţie bună cu toţi fiecare. Probabil că Vlad vă poate spune mai bine dacă e o schimbare bună”, a declarat Christoph Daum la conferinţa de presă.

Citeşte şi ROMÂNIA-DANEMARCA. Antrenorul oaspeţilor anticipează: Va fi un meci strâns, presiunea e mai mare pe români

ROMÂNIA-DANEMARCA. Antrenorul german a vorbit şi despre aşezarea pe care o va folosi cu Danemarca. Daum intenţionează să joace cu 3 fundaşi centrali, dar spune că a antrenat 3 sisteme de joc şi-l va alege pe cel pe care-l va considera cel mai potrivit: ”Obişnuiam să jucăm cu 4 fundaşi şi e foarte dificil ca după un antrenament să aducem ceva. Trebuie să fim mai flexibili. Am lucrat la automatisme. Vom vedea ce formaţie va fi mai bună. Noi jucăm acum trei sisteme. Vom păstra o formaţie. E posibil să jucăm acum cu trei sisteme diferite. Sunt multe interpretări. Prin 3 sisteme tactice putem ajunge la 12 interpretări diferite. E important să implementez metodele tehnice până mâine. Am lucrat şi cu trei fundaşi. Vom vedea ce vom decide mâine şi ce vom aduce. Trebuie să ne adaptăm şi la alte sisteme”, a mai spus Daum.

ROMÂNIA-DANEMARCA. Întrebat despre demisie, în cazul unui rezultat negativ cu Danemarca, Daum a izbucnit în râs: ”O întrebare de genul ăsta te face să te gândeşti la asta. Nu m-aş fi gândit. Nu m-a întrebat mama, nimeni de la FRF. De ce ar trebui să mă gândesc? Dacă mâine vom câştiga, voi avea un contract pe 10 ani?”.