România de poveste: Fotografia, o meserie dispărută pentru că o facem toţi VIDEO

Când vorbim despre meserii pe cale de dispariţie ne referim, ori la ocupaţii cărora le-au dispărut meşteşugarii, ori la meserii pentru care nu mai există cerere. Fotografia, însă, este un caz aparte: este o meserie care dispare din cauză că... ne-am apucat toţi de ea. Povestea unuia dintre ultimii mohicani ai fotografiei a fost prezentată în emisunea "România de poveste".

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 21:18
România de poveste: Fotografia, o meserie dispărută pentru că o facem toţi VIDEO

Nu demult era greu să-ţi închipui un orăşel fără un atelier fotografic. Astăzi, acestea au dispărut ca după un cataclism. Iar atunci când mai întâlneşti aşa ceva, te întrebi din ce mai trăiesc cei care se încăpăţânează să-şi spună fotografi.

Emisiunea „România de poveste” vă oferă povestea unuia dintre ultimii mohicani ai fotografiei, David Felician. De când oricine poate face o fotografie fără să-l coste ceva, şi-a împachetat laboratorul şi l-a urcat în pod. Noroc cu notorietatea pe care o are în mijlocul cercurilor artistice. Actorii, cântăreții de operă sau vedete a căror carieră poate depinde de o fotografie încă mai apelează la el.