România de Poveste: România, muza unui artist francez VIDEO

Occidentul este sătul de români şi nu sunt puţini cei care se gândesc la România ca fiind "Ţigania", cum recent spunea un cântecel josnic în Italia. Franţa le dă bani ţiganilor să plece din ţara lor şi pare să fi pus deja eticheta pe ţara noastră. Există însă un francez îndrăgostit de România.  Străbate ţara în lung şi-n lat descoperind ceea mulţi dintre noi am uitat că există şi mulţi dintre ei, cei de "afară", nici nu au cunoscut vreodată

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 21:04

Phillipe Guillet este un designer francez care vrea să arate lumii că România înseamnă mai mult decât nişte infractori care fac vrute şi nevrute în străinătate. A venit în România acum patru ani, cu avertismentul că va avea de a face cu oameni fără cultură. A descoperit însă o ţară de care este îndrăgostit iremediabil şi în care a descoperit o mulţime de motive pe care le poate folosi în colecţiile sale. Povestea lui a fost spusă la România de Poveste, pe RTV.

A adunat piesă cu piesă şi a realizat o adevărată colecţie de modă creată din obiecte din porturile specifice mai multor zone din România. Povestea a început acum patru ani. Timp în care a străbătut România în lung şi-n lat cu o sete fantastică de a descoperi tot ce e autentic românesc. A adunat ii de borangic, cingători tradiţionale cu mărgele, fote ţesute la război, basmale, brâie. Rezultatul: o colecţie haute-couture 100% românească.

Această rochie a fost inspirată de un ou de Paşte

„Pentru mine, România e o ţară veselă. O privesc cu atâta admiraţie pentru că a trecut printr-o lungă perioadă comunistă… Şi totuşi are această frumuseţe, această generozitate, această bucurie. E ca o mare sărbătoare! E bucuria, dragostea, sufletul. Şi toate acestea revin mereu în forţă. Vă spun un lucru şi este un lucru pe care îmi place foarte mult să îl spun în română: Te iubesc. Pentru că e foarte drăguţ”, spune Phillipe Guillet, care se poate recomanda cu uşurinţă drept designer îndrăgostit iremediabil de România.