„România e o țară scumpă!”. Cât a putut să plătească un turist din SUA la un local din Alba Iulia

Prețurile au luat-o razna în România în ultimele luni, mai ales atunci când vorbim de alimente sau facturi. Românii se descurcă tot mai greu de la o lună la alta cu cheltuielile uriașe fiindcă prețurile aproape s-au dublat față de anul trecut.

25 feb. 2023, 14:19
„România e o țară scumpă!”. Cât a putut să plătească un turist din SUA la un local din Alba Iulia

Prețurile mari din România îi sperie și pe turiștii străini. Recent, un tânăr originar din SUA a venit în țara noastră, mai exact în Alba Iulia, și a postat un video pe Tik Tok cu experiența lui. Tânărul a mers la un local din centrul orașului și și-a comandat un ceai negru și niște biscuiți. Nota de plată de la final l-a lăsat cu gura căscată.

Cât a putut să plătească un turist din SUA la un local din România

”România este o țară scumpă. 10 lei sau doi dolari. Atât am dat pe un ceai negru, niște miere și câțiva biscuiți vegeni. Sunt în orașul numit Alba Iulia, capitala Marii Uniri a României. Aici s-au decis granițele României moderne, după primul război mondial. Doi dolari pentru ceai și biscuiți vegani. De ce nu m-am mutat în România mai devreme?”, spune tânărul urmăritorilor săi.

Citește și WOW! Prețuri de criză pentru români: la o cantină din București se poate lua prânzul cu nici 15 lei. Ciorbă, felul doi și salată. Lista completă a tarifelor 

Bărbatul a mărturisit că iubește România și știe și câteva lucruri despre istoria țării noastre. În ceea ce privește prețurile de aici, i s-au părut destul de mari, însă nu mai mari decât cele din SUA. La finalul clipului chiar s-a întrebat de ce nu s-a mutat mai devreme în țara noastră.

@oopsimovedagain $2 for an English Breakfast Tea and a bag of Vegan Biscuits 🤑🍵🌱, served with a warm smile in a safe, beautiful and clean land, with lovely, elegant and friendly people (Romanian people I meant) ❤️🇷🇴 P.S.: Not sponsored, just thiking out loud #romania #engineer #cafe #albaiulia #thankful #freedom #oopsimovedagain ♬ original sound – Oops, I moved again!

Cât plătește un politician pentru o supă de pui la cantina Parlamentului României. Prețul este mai mic decât la o autoservire

De-a lungul timpului, prețurile de la cantina Parlamentului României au atras atenția românilor care sunt nevoiți să cheltuiască sume imense pentru mâncarea de zi cu zi.

Citește și Alimentul de bază care s-a scumpit enorm, iar în unele țări a devenit un lux. Care este avertismentul ONU și al Băncii Mondiale

De cele mai multe ori, un politican care mănâncă la cantina Palatului Parlamentului scoate din buzunar mult mai puțini bani pentru un fel de mâncare deja preparată decât un român de rând care merge de exemplu, în piață să își cumpere un kilogram de cartofi.

Ca să vă faceți o idee cam care ar fi diferența pe 7 iunie 2022, un politican a plătit pentru un file de păstrăv la cantina Parlamentului suma de 30 de lei, iar pentru o garnitură spanac acesta a scos din buzunar suma de 12 lei.

De asemenea, pentru un bol cu supă de pui parlamentarul a plătit doar 6 lei, un preț mult mai mic decât la un restaurant sau la o autoservire,  iar pe o sticlă cu apă plată de 500 de ml acesta a dat 3,20 lei.

Astfel, pentru două feluri de mâncare și o apă, parlamentarul a scos din buzunar suma de 51,20 de lei.