ROMÂNIA ELVEŢIA 1-1 la EURO 2016. Mihai Pintilii: „Nu vreau să mai stau niciodată pe bancă, e grav de tot”

ROMÂNIA - ELVEŢIA s-a încheiat cu scorul de 1-1, miercuri, în grupa A la EURO 2016. Mihai Pintilii a fost din nou titular, însă a fost înlocuit la pauză din cauza unor probleme musculare. La finalul partidei, Pintilii a declarat că speră să nu fie ceva atât de grav încât să nu poată juca în meciul cu Albania, de duminică.

RomaniaTV.net
15 iun. 2016, 18:46
ROMÂNIA ELVEŢIA 1-1 la EURO 2016. Mihai Pintilii: „Nu vreau să mai stau niciodată pe bancă, e grav de tot”

ROMÂNIA – ELVEŢIA 1-1. Mihai Pintilii a ieşit la pauză din echipa României şi a trăit foarte intens a doua repriză pe banca de rezerve.

Înlocuit din cauza unor probleme la muşchii aductori, stelitul a spus că speră să se refacă până duminică, la meciul cu Albania, care este decisiv pentru şansele României de a se califica în optimi la EURO 2016. „Sper sa nu fie o accidentare gravă. Am simţit ceva pe aductor şi am căzut de acord să ies la pauză, pentru că nu am vrut să risc. Asta e intensitatea fotbaului, sper să se rezolve şi să fie totul în regulă duminică. Nu vreau să mai stau niciodată pe bancă. E grav tare de tot! Ce emoţii te încearcă la fiecare fază…”, a spus Mihai Pintilii, la Dolce Sport.

Pintilii spune că rezultatul de miercuri este important deoarece aduce un punct României: „Nu am mai avut prospeţime, curaj, în repriza secundă, nu am mai câştigat mingea a doua. E important că s-a terminat egal, chiar dacă nu am avut o a doua repriză foarte bună. Mai sunt şanse, avem meci cu Albania şi normal ar fi să câştigăm, penru că suntem cam la acelaşi nivel. Altă şansă nu avem, decât victoria, ca să mergem mai departe”.

Mijlocaşul Gabriel Torje este bucuros că România rămâne în cărţi pentru calificare. „Este greu, pentru că ne-am dorit foarte mult şi puteam să obţinem victoria. Plecăm cu un punct, avem încă şanse reale de calificare. La un Campionat European valorile sunt egale, toate meciurile s-au terminat la un gol diferenţă, maximum două. Dacă marcam în startul celei de-a doua reprize era altceva. Acest punct e bun pentru noi, cu patru puncte putem merge mai departe. Am încercat să practicăm acelaşi joc, am primit gol dintr-o fază fixă. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat la acest meci şi să ne gândim la partida următoare. Şanse sunt în continuare, important era să nu pierdem”, a spus Torje, la Dolce Sport.

La rândul său, Alex Chipciu, titular în premieră la Euro 2016, spune că „tricolorii nu au dat dovadă de lejeritate în apărare în repriza secundă, când au primit şi gol, ci erau foarte obosiţi după cât s-a alergat: „Am făcut o primă repriză foarte bună, un început de repriză a doua la fel de bun. Apoi am obosit şi noi şi am făcut pasul înapoi şi am luat acel gol din fază fixă. Nu ştiu dacă ne-a susprins (n.r. – schimbările lui Iordănescu faţă de meciul cu Franţa). La un campionat european se joacă multe meciuri la 3-4 zile şi se mai schimbă jucători, pentru că unii poate sunt obosiţi. Cred că am avut emoţii poztive, dar după primele minute au dispărut. E o realizare pentru mine să joc la un campionat european, păcat că nu am câştigat astăzi. Nu a fost lejeritate, oboseala îşi spune şi ea cuvântul când alergi foarte mult. Nu s-a pus problemă de lejeritate. pentru că eram foarte concentraţi pe acest meci. Penaltiurile au fost clare, nu cred că ne-a făcut cineva vreo favoare, ba din contra am fost puţin defavorizaţi în primul meci. Cred că puteam să mai marcăm în prima repiză şi atunci se schimba jocul. Cred că suntem şi în cărţi pentru locul 2”.