România, enumerată printre ţările în care independenţa justiţiei este în pericol, într-un editorial Financial Times

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 14:20 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 14:20 // Sursa: romaniatv.net

România a fost enumerată, alături de Ungaria, Bulgaria şi Polonia, printre ţările estice în care independenţa justiţiei este pusă în pericol, într-un editorial publicat în Financial Times.

Editorul pentru Europa al ziarului, Tony Barber, este de părere că recentul conflict dintre Polonia şi Uniunea Europeană este o dovadă că tensiunile dintre ţările estice şi cele vestice ale UE sunt tot mai mari.

"Dacă acest conflict nu va fi rezolvat cât mai curând, s-ar putea ca cea mai mare problemă a Uniunii Europene în 2018 să fie tensiunile care se acumulează constant între est şi vest", consideră jurnalistul.

Barber subliniază că Bulgaria, Ungaria, România şi Polonia sunt ţările estice care subminează principiile democratice sau fac mult prea puţin pentru a combate corupţia şi a menţine independenţa justiţiei.

De asemenea, cotele obligatorii de refugiaţi contribuie în opinia sa la conflictul dintre est şi vest, fiind o problemă sensibilă care vizează identitatea naţională, suveranitatea şi atitudinile publice faţă de Islam.

Bugetul pentru perioada 2021-2027 ar putea fi un alt declanşator pentru dispute. Ţările estice sunt cele care primesc cea mai mare parte din ajutoarele regionale distribuite în cadrul bugetului pentru perioada 2014-2020, iar ţările vestice consideră că aceste ajutoare ar trebui oferite pe baza angajamentului la valorile europene. Cu toate acestea, prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că abia aşteaptă ca Polonia să nu mai depindă de fondurile europene, scrie Borner.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H