România, exerciţiu comun cu NATO în Germania. FOTO

ŞTIREA TA. Un cititor România TV a surprins nişte fotografii care în contextul actual dă oricui fiori reci pe şira spinării. Cititorul a fotografiat mai mult tancuri militare în Gara de Sud din Ploieşti. Acestea erau îmbarcate pe nişte vagoane ale CFR. MApN a explicat că este vorba de un exerciţiu comun cu forţele NATO dislocate în Europa. 

06 mai 2014, 08:45

ŞTIREA TA. Fotografiile au fost surprinse de cititorul România TV şi trimise pe adresa [email protected]. MApN a precizat că este vorba de manevre obişnuite, fără nicio legătură cu conflictele din Ucraina. 

Citeşte şi Pregătiri de RĂZBOI? ESTONIA face cele mai MARI MANEVRE MILITARE din istoria sa postsovietică

„Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, la exerciţiul „ROT 14-4 Combined Resolve II” desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acestora din Hohenfels şi Grafenwoehr, Germania. Exerciţiul urmăreşte dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu militarii structurilor din ţările membre ale NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate şi perfecţionarea procedurilor de lucru. Forţele Terestre române participă cu un detaşament de instrucţie format din 300 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, cu tehnica de infanterie, blindate şi tancuri tip MLI-84 M „Jderul”, TABC 79 şi tancuri TR85M1 „Bizon”. Participarea Forţelor Terestre române la „ROT 14-4 Combined Resolve II” demonstrează capacitatea României de a participa la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere”, se precizează înntr-un comunicat MApN.