România face curăţenie generală pe 12 mai, în cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania!”

Acţiunea globală de curăţenie este organizată sub numele de "Let's Do It, World!", fiind iniţiată de comunitatea cu acelaşi nume, care cuprinde toate ţările în care a fost deja realizat proiectul.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 20:52
România face curăţenie generală pe 12 mai, în cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania!”

România face curăţenie generală pe 12 mai, în cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania!” va avea loc anul acesta pe 12 mai, ca şi în Bulgaria, Moldova şi Turcia, în contextul în care peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie – 25 septembrie, potrivit organizatorilor.

Cele 85 de ţări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală şi să demonstreze că oamenilor le pasă de natură şi de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.

Spre deosebire de anii precedenţi, în 2012 în fiecare judeţ vor fi propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi a vota zona pe care şi-o doreşte curată.

Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Printre primele propuneri se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi şi Lacul lui Eminescu în Botoşani.

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.